Ropogós, sajtos cukkinikrokett sütőben sütve: ezt edd a krumpli helyett, ha fogyni akarsz
A sajtos cukkinikrokett kiváló köret vagy isteni feltét lehet. Sőt önmagában, szószokkal is isteni.

sajtos-cukkinikrokett
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Krokettet ne csak krumpliból készíts, a többi zöldség is kiváló alternatíva lehet! Most van a cukkini szezonja, az egészséges, kalóriaszegény zöldség is jó alap lehet. Bő olaj helyett süsd meg tepsiben, így jóval kevésbé szívja meg magát, és finom ropogós lesz. Feltétlenül kínálj hozzá fokhagymás-joghurtos mártogatóst!

Sajtos cukkinikrokett receptje

Hozzávalók:

  • 1 db közepes cukkini
  • 10 dkg sajt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, vágd ketté, a magokat és a végeit távolítsd el, majd reszeld el nagyobb lyukú reszelőn. Sózd be, és hagyd állni 20 percig, majd csavard ki. Ízesítsd borssal, zúzott fokhagymával, apróra vágott vöröshagymával, add hozzá a tojást, a reszelt sajtot, és szórd hozzá a zsemlemorzsát. Ha túl lágy, keverj még hozzá morzsát.

Tedd a masszát a hűtőbe 10 percre, majd pihentetés után formázz belőle rudakat, és forgasd zsemlemorzsába. Rendezd a kroketteket sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olajjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Közben forgasd a kroketteket. 
A cukkini krumplival sütve, sok sajttal, szaftosan ínyenc egytálétel vagy fantasztikus köret is lehet.

Ezt is szeretjük