Pikáns, sajtos csirkemell a sütőből - Így nem szárad ki a hús
Ez az egyik legjobb dolog, ami a sajt és a csirke találkozásából kisülhet. Egy órán belül elkészül, és szinte mindig minden van hozzá otthon. Bármilyen körettel kínálhatod. Ha a húsra kevés tejföl is kerül, még jobb lesz a végeredmény.

Sajtos csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 4 csirkemell
- 10 dkg sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál bazsalikom
- bors
- só
- olívaolaj
Elkészítés:
A páchoz keverd össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a bazsalikomot, a zúzott fokhagymát. Forgasd meg benne a húst. Ha nincs időd várakozni, rögtön sütheted, de jót tesz neki, ha egy-két órát hagyod pihenni a hűtőben. Rakd a csirkemellet egy tűzálló tálba, majd öntsd rá a maradék páclét, és szórd meg reszelt sajttal.
Önts alá kevés vizet, és fedd le fóliával. Tedd a húst előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 35 percig. Ha puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd még tíz percig. Sütés közben locsold meg egyszer-kétszer a csirkemellet a saját szaftjával, hogy ne száradjon ki.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció