Egyszerű sajtos bundás kenyér
Ne ragadj le mindig a klasszikus bundás kenyérnél, próbáld ki sok sajttal!
Többé te sem tartod unalmasnak a bundás kenyeret. Jól fűszerezve, sok sajttal igazán csábító reggeli vagy vacsora. Még finomabb, puhább lesz a kenyér, ha a tej helyett tejszínt használsz. Kínálj hozzá paradicsomot, paprikát vagy uborkát!
Sajtos bundáskenyér
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet kenyér
- 15 dkg reszelt sajt
- 1,5 dl tej
- 3 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Ha szükséges, a kenyeret szeleteld fel. A tojásokat verd fel, és rakd egy nagyobb tálba. Öntsd hozzá a tejet, sózd, borsozd ízlés szerint, reszeld hozzá a fokhagymát, és add hozzá a sajt felét. Az egészet alaposan keverd össze. Forgasd a kenyereket a masszába, hagyd bent egy-két másodpercig, de arra ügyelj, hogy ne ázzon szét.
Forrósíts olajat, és pakold bele a szeleteket. Figyelj, hogy a kenyerek kényelmesen elférjenek az edényben. Süsd oldalanként egy-egy percig. A fordításnál légy óvatos! Ha elég piros, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Rögtön szórd meg a tetejét reszelt sajttal.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció