Egyszerű sajtos bundás kenyér

Ne dobd ki a száraz kenyeret!

Ne ragadj le mindig a klasszikus bundás kenyérnél, próbáld ki sok sajttal!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Többé te sem tartod unalmasnak a bundás kenyeret. Jól fűszerezve, sok sajttal igazán csábító reggeli vagy vacsora. Még finomabb, puhább lesz a kenyér, ha a tej helyett tejszínt használsz. Kínálj hozzá paradicsomot, paprikát vagy uborkát!

15776691 a5b7dd5760c9ede1e8ba2349b4168e9d wm

Sajtos bundáskenyér

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet kenyér
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1,5 dl tej
  • 3 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a kenyeret szeleteld fel. A tojásokat verd fel, és rakd egy nagyobb tálba. Öntsd hozzá a tejet, sózd, borsozd ízlés szerint, reszeld hozzá a fokhagymát, és add hozzá a sajt felét. Az egészet alaposan keverd össze. Forgasd a kenyereket a masszába, hagyd bent egy-két másodpercig, de arra ügyelj, hogy ne ázzon szét.

Forrósíts olajat, és pakold bele a szeleteket. Figyelj, hogy a kenyerek kényelmesen elférjenek az edényben. Süsd oldalanként egy-egy percig. A fordításnál légy óvatos! Ha elég piros, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Rögtön szórd meg a tetejét reszelt sajttal.

15776703 3d06469064deb7ebda129af7ae0fa2b0 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük