Egyszerű sajtos bundás kenyér
Ne ragadj le mindig a klasszikus bundás kenyérnél, próbáld ki sok sajttal!
Többé te sem tartod unalmasnak a bundás kenyeret. Jól fűszerezve, sok sajttal igazán csábító reggeli vagy vacsora. Még finomabb, puhább lesz a kenyér, ha a tej helyett tejszínt használsz. Kínálj hozzá paradicsomot, paprikát vagy uborkát!

Sajtos bundáskenyér
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet kenyér
- 15 dkg reszelt sajt
- 1,5 dl tej
- 3 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Ha szükséges, a kenyeret szeleteld fel. A tojásokat verd fel, és rakd egy nagyobb tálba. Öntsd hozzá a tejet, sózd, borsozd ízlés szerint, reszeld hozzá a fokhagymát, és add hozzá a sajt felét. Az egészet alaposan keverd össze. Forgasd a kenyereket a masszába, hagyd bent egy-két másodpercig, de arra ügyelj, hogy ne ázzon szét.
Forrósíts olajat, és pakold bele a szeleteket. Figyelj, hogy a kenyerek kényelmesen elférjenek az edényben. Süsd oldalanként egy-egy percig. A fordításnál légy óvatos! Ha elég piros, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Rögtön szórd meg a tetejét reszelt sajttal.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció