Gyors és egyszerű tejszínes sajtkrémleves: olvasztott vaj az alapja
Akkor a legfinomabb a sajtkrémleves, ha jó sűrűre főzöd, először vajas alapon futtatod meg hozzá a lisztet.

A vajas sajtkrémleves tényleg nem egy bonyolult fogás. Használj hozzá minél többféle sajtot, amilyeneket szeretsz. Levesbetétként érdemes házi krutont készíteni mellé.
Sajtkrémleves vajas alappal
Hozzávalók 4 személyre
A leveshez
- 25 dkg reszelt sajt (többféle)
- 8 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 1 l alaplé
- 1 evőkanál liszt
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
A krutonhoz
- 15 dkg száraz kenyér
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olaj
- 1 mokkáskanál fokhagymapor
- 1 mokkáskanál rozmaring
- 1 mokkáskanál kakukkfű
Elkészítés:
A kenyeret kockázd fel, és 100 fokos sütőben fél óra alatt szárítsd ki.
Közben állítsd össze a levest. A sajtot reszeld le. A vajat olvaszd fel, futtasd meg rajta a lisztet, majd dobd rá a reszelt sajtot. Öntsd fel egy deci alaplével, olvaszd fel benne a sajtokat, majd add hozzá fokozatosan a többi levet is. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel.
A krutonhoz való vajat olvaszd össze az olajjal, a fokhagymaporral, a rozmaringgal és a kakukkfűvel. Kicsit hagyd kihűlni, majd forgasd bele a szárított kenyérdarabokat.
Ha valami igazán egyszerűre és olcsóra vágysz, a nagyiféle rántott levest készítsd el.
A régi, jó rántott leves receptje - Alap volt nagyanyáink konyhájában
Nem akarunk kimenni vásárolni se, inkább mindent felhasználunk, ami csak a kamrában van.
Elolvasom