Friss, ropogós rukkolasaláta az idény kedvenceivel: a házi dresszing is isteni
A színes, ízes rukkolasaláta tele van vitaminnal, jót tesz neki, ha behűtöd fogyasztás előtt.

Ha a melegben könnyed ebédre vagy vacsorára vágysz, a rukkolasaláta pont jól jön. A friss zöldségek mellé rakhatsz ribizlit, esetleg epret. Ne vásárolj ízfokozókkal teli öntetet se, otthon a boltinál sokkal finomabbat készíthetsz, villámgyorsan.
Rukkolasaláta
Hozzávalók
A salátához
- 10 dkg rukkola
- 10 dkg feta sajt
- 3 db paradicsom
- 2 fej lilahagyma
- 2 evőkanál ribizli
- 0.5 dl olívaolaj
- 3 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket mosd meg, csepegtesd le. A paradicsomot és a lilahagymát vágd fel tetszés szerint, rakd egy tálba a rukkolával együtt. A feta sajtot is darabold fel, és tedd a zöldségekhez.
Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a sót, a borsot, a citromot és a préselt fokhagymát. Locsold meg vele a zöldséges keveréket, és szórd meg ribizlivel.
Az eper még a salátákat is feldobja. Spenóttal, avokádóval isteni.