Friss, ropogós rukkolasaláta az idény kedvenceivel: a házi dresszing is isteni

A színes, ízes rukkolasaláta tele van vitaminnal, jót tesz neki, ha behűtöd fogyasztás előtt.

Rukkolasaláta receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a melegben könnyed ebédre vagy vacsorára vágysz, a rukkolasaláta pont jól jön. A friss zöldségek mellé rakhatsz ribizlit, esetleg epret. Ne vásárolj ízfokozókkal teli öntetet se, otthon a boltinál sokkal finomabbat készíthetsz, villámgyorsan. 

Rukkolasaláta

Hozzávalók

A salátához

  • 10 dkg rukkola
  • 10 dkg feta sajt
  • 3 db paradicsom
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 evőkanál ribizli
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, csepegtesd le. A paradicsomot és a lilahagymát vágd fel tetszés szerint, rakd egy tálba a rukkolával együtt. A feta sajtot is darabold fel, és tedd a zöldségekhez. 
Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a sót, a borsot, a citromot és a préselt fokhagymát. Locsold meg vele a zöldséges keveréket, és szórd meg ribizlivel. 
Az eper még a salátákat is feldobja. Spenóttal, avokádóval isteni. 

Ezt is szeretjük