Friss, ropogós rukkolasaláta az idény kedvenceivel: a házi dresszing is isteni
A színes, ízes rukkolasaláta tele van vitaminnal, jót tesz neki, ha behűtöd fogyasztás előtt.
Ha a melegben könnyed ebédre vagy vacsorára vágysz, a rukkolasaláta pont jól jön. A friss zöldségek mellé rakhatsz ribizlit, esetleg epret. Ne vásárolj ízfokozókkal teli öntetet se, otthon a boltinál sokkal finomabbat készíthetsz, villámgyorsan.
Rukkolasaláta
Hozzávalók
A salátához
- 10 dkg rukkola
- 10 dkg feta sajt
- 3 db paradicsom
- 2 fej lilahagyma
- 2 evőkanál ribizli
- 0.5 dl olívaolaj
- 3 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket mosd meg, csepegtesd le. A paradicsomot és a lilahagymát vágd fel tetszés szerint, rakd egy tálba a rukkolával együtt. A feta sajtot is darabold fel, és tedd a zöldségekhez.
Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a sót, a borsot, a citromot és a préselt fokhagymát. Locsold meg vele a zöldséges keveréket, és szórd meg ribizlivel.
Az eper még a salátákat is feldobja. Spenóttal, avokádóval isteni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept