Rozmaringos szűzérme fehérborban pácolva
Akár grillen sütöd, akár tűzhelyen, a pácolt sertésszűzérméket pillanatok alatt elkészítheted.
A szűzérme remek alapanyag bármilyen grillételhez, hiszen porhanyós és omlós a húsa, gyorsan megsül, és nem nagyon lehet elrontani.
Szinte bármilyen fűszert elbír, és pácoláshoz is ideális. Itt a jó idő, így aztán érdemes elővenni a grillezéshez szükséges eszközöket, és kiköltöztetni a konyhát a kertbe.
Természetesen a recept gázrezsón és serpenyőben is épp olyan jól elkészíthető.
Rozmaringos szűzérme
Hozzávalók:
- 2 szűzpecsenye
- friss rozmaring
- 2 dl fehérbor
- bors
- só
- olívaolaj
A húst mosd meg, majd szeleteld fel körülbelül egy centi vastag érmékre. A friss rozmaringágakat aprítsd fel, majd a fehérbort, sót, olajat és rozmaringot keverd össze.
Tedd a pácba a húst, és időnként forgasd meg. Minimum két órán át hagyd pácolódni, de ha egy napon át hagyod a hűtőben érlelődni, akkor még omlósabb lesz.
Tedd a tűzre a serpenyőt, és hagyd, hogy átforrósodjon, majd süsd ki hirtelen a húsérméket, amiket előtte kicsit szétlapogattál, egy-egy oldalának elég két-három perc. Ha tűzön sütöd, akkor is sűrű rácson tedd.