Rozmaringos szűzérme fehérborban pácolva

Három perc alatt átsül

Akár grillen sütöd, akár tűzhelyen, a pácolt sertésszűzérméket pillanatok alatt elkészítheted.

A szűzérme remek alapanyag bármilyen grillételhez, hiszen porhanyós és omlós a húsa, gyorsan megsül, és nem nagyon lehet elrontani.

Szinte bármilyen fűszert elbír, és pácoláshoz is ideális. Itt a jó idő, így aztán érdemes elővenni a grillezéshez szükséges eszközöket, és kiköltöztetni a konyhát a kertbe.

Természetesen a recept gázrezsón és serpenyőben is épp olyan jól elkészíthető.

Rozmaringos szűzérme

Hozzávalók:

  • 2 szűzpecsenye
  • friss rozmaring
  • 2 dl fehérbor
  • bors
  • olívaolaj

A húst mosd meg, majd szeleteld fel körülbelül egy centi vastag érmékre. A friss rozmaringágakat aprítsd fel, majd a fehérbort, sót, olajat és rozmaringot keverd össze.

Tedd a pácba a húst, és időnként forgasd meg. Minimum két órán át hagyd pácolódni, de ha egy napon át hagyod a hűtőben érlelődni, akkor még omlósabb lesz.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Tedd a tűzre a serpenyőt, és hagyd, hogy átforrósodjon, majd süsd ki hirtelen a húsérméket, amiket előtte kicsit szétlapogattál, egy-egy oldalának elég két-három perc. Ha tűzön sütöd, akkor is sűrű rácson tedd.

Így pácold a húst!

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük