Rozmaringos szűzérme fehérborban pácolva
Akár grillen sütöd, akár tűzhelyen, a pácolt sertésszűzérméket pillanatok alatt elkészítheted.
A szűzérme remek alapanyag bármilyen grillételhez, hiszen porhanyós és omlós a húsa, gyorsan megsül, és nem nagyon lehet elrontani.
Szinte bármilyen fűszert elbír, és pácoláshoz is ideális. Itt a jó idő, így aztán érdemes elővenni a grillezéshez szükséges eszközöket, és kiköltöztetni a konyhát a kertbe.
Természetesen a recept gázrezsón és serpenyőben is épp olyan jól elkészíthető.
Rozmaringos szűzérme
Hozzávalók:
- 2 szűzpecsenye
- friss rozmaring
- 2 dl fehérbor
- bors
- só
- olívaolaj
A húst mosd meg, majd szeleteld fel körülbelül egy centi vastag érmékre. A friss rozmaringágakat aprítsd fel, majd a fehérbort, sót, olajat és rozmaringot keverd össze.
Tedd a pácba a húst, és időnként forgasd meg. Minimum két órán át hagyd pácolódni, de ha egy napon át hagyod a hűtőben érlelődni, akkor még omlósabb lesz.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tedd a tűzre a serpenyőt, és hagyd, hogy átforrósodjon, majd süsd ki hirtelen a húsérméket, amiket előtte kicsit szétlapogattál, egy-egy oldalának elég két-három perc. Ha tűzön sütöd, akkor is sűrű rácson tedd.