Vajpuhára sült, rozmaringos tarja - Így marad igazán szaftos
A fokhagymás, rozmaringos tarja fantasztikusan omlós, grillen és sütőben is tökéletes lesz.

Vajpuhára sült, rozmaringos tarja - Így marad igazán szaftos
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Alig került smink a 49 éves színésznőre: Cate Blanchett ezt is bevállalta »

Ez lesz az ősz egyik kedvenc hajszíne: a kávé inspirálta »

Mutatós szettek talpig fehérben: ezért szeretik ezt a színt a hírességek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rozmaring az olaszok szerint a hosszú élet titka, nem beszélve arról, milyen csodálatosan pikáns ízt adhat a különböző húsételeknek. Tarjával is ínycsiklandó, különösen, ha utóbbi olyan puha marad, akárcsak a vaj.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg tarja
  • 2 ág rozmaring
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tarját mosd meg, csepegtesd le, és vágd fel ujjnyi vastag szeletekre. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl vékony a hús. Kicsit klopfold ki, az inas részeket vágd be, így süléskor a hús nem fog összeugrani. Az olajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, rozmaringgal. Takard le, és pihentesd legalább két órán át, de még jobb, ha egy egész éjszakán át a pácban hagyod.


Ezt követően tedd a szeleteket zsiradékkal kikent tepsibe, és öntsd a húsra a maradék páclét. Lefóliázva, előmelegített sütőben, 180 fokon süsd másfél órán át. Amikor a hús már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd 25-30 percig. Közben folyamatosan locsolgasd saját levével. Ha grilleznéd, körülbelül 10 perc alatt elkészül. Sütés közben folyamatosan forgasd, és kenegesd a páccal.

Ezt is szeretjük