Vajpuhára sült, rozmaringos tarja - Így marad igazán szaftos

A fokhagymás, rozmaringos tarja fantasztikusan omlós, grillen és sütőben is tökéletes lesz.

Rozmaringos tarja
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rozmaring az olaszok szerint a hosszú élet titka, nem beszélve arról, milyen csodálatosan pikáns ízt adhat a különböző húsételeknek. Tarjával is ínycsiklandó, különösen, ha utóbbi olyan puha marad, akárcsak a vaj.

Rozmaringos tarja

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg tarja
  • 2 ág rozmaring
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tarját mosd meg, csepegtesd le, és vágd fel ujjnyi vastag szeletekre. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl vékony a hús. Kicsit klopfold ki, az inas részeket vágd be, így süléskor a hús nem fog összeugrani. Az olajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, rozmaringgal. Takard le, és pihentesd legalább két órán át, de még jobb, ha egy egész éjszakán át a pácban hagyod.


Ezt követően tedd a szeleteket zsiradékkal kikent tepsibe, és öntsd a húsra a maradék páclét. Lefóliázva, előmelegített sütőben, 180 fokon süsd másfél órán át. Amikor a hús már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd 25-30 percig. Közben folyamatosan locsolgasd saját levével. Ha grilleznéd, körülbelül 10 perc alatt elkészül. Sütés közben folyamatosan forgasd, és kenegesd a páccal.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük