Fenséges rozmaringos kacsamell szaftosan: kívül ropogós, belül omlós

A kacsamellet nem kell pácolni vagy túlságosan befűszerezni, elég mellé tenni a sütőbe néhány szál rozmaringot és kevés fokhagymát.

Rozmaringos kacsamell receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne csak ünnepnapokon süss kacsamellet, hétvégi, családi ebédeken is nagy sikert arathatsz vele, ráadásul viszonylag gyorsan elkészül! Érdemes bevetni néhány praktikát a tökéletes eredményért. A bőrét fontos beirdalni, hogy kisüljön belőle a zsírja, úgy sokkal csábítóbb és finomabb lesz. Pihentesd a sült kacsamellet tálalás előtt, hogy igazán szaftos legyen!

Rozmaringos kacsamell receptje

Hozzávalók

  • 4 db kacsamell
  • 4 szál rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kacsazsír
Recept idők

Elkészítés:

A kacsamellet tisztítsd meg, a bőrön maradt szőröket távolítsd el. Irdald, azaz vagdosd be egy jó éles késsel, de arra vigyázz, hogy a húsba ne vágj bele. Ízlés szerint sózd, borsozd a melleket, majd kevés kacsazsírban mindkét oldalát süsd meg. Előbb a bőrös felüket tedd a serpenyőbe, majd öt-hat perc múlva fordítsd át. Ha a hús másik fele is szép színt kap, rakj mellé rozmaringágat és fokhagymagerezdeket.
Told forró sütőbe, önts alá kevés vizet, és alufólia alatt süsd 15-20 percig attól függően, hogy mennyire szereted, ha rózsaszín marad a hús belseje. Pihentesd 10 percig, utána vágd csak fel. 
A ropogós, sült kacsacomb is legalább ilyen fenséges, főleg kakukkfűvel megbolondítva. 

Ezt is szeretjük