Fenséges rozmaringos kacsamell szaftosan: kívül ropogós, belül omlós
A kacsamellet nem kell pácolni vagy túlságosan befűszerezni, elég mellé tenni a sütőbe néhány szál rozmaringot és kevés fokhagymát.
Ne csak ünnepnapokon süss kacsamellet, hétvégi, családi ebédeken is nagy sikert arathatsz vele, ráadásul viszonylag gyorsan elkészül! Érdemes bevetni néhány praktikát a tökéletes eredményért. A bőrét fontos beirdalni, hogy kisüljön belőle a zsírja, úgy sokkal csábítóbb és finomabb lesz. Pihentesd a sült kacsamellet tálalás előtt, hogy igazán szaftos legyen!
Rozmaringos kacsamell receptje
Hozzávalók
- 4 db kacsamell
- 4 szál rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kacsazsír
Elkészítés:
A kacsamellet tisztítsd meg, a bőrön maradt szőröket távolítsd el. Irdald, azaz vagdosd be egy jó éles késsel, de arra vigyázz, hogy a húsba ne vágj bele. Ízlés szerint sózd, borsozd a melleket, majd kevés kacsazsírban mindkét oldalát süsd meg. Előbb a bőrös felüket tedd a serpenyőbe, majd öt-hat perc múlva fordítsd át. Ha a hús másik fele is szép színt kap, rakj mellé rozmaringágat és fokhagymagerezdeket.
Told forró sütőbe, önts alá kevés vizet, és alufólia alatt süsd 15-20 percig attól függően, hogy mennyire szereted, ha rózsaszín marad a hús belseje. Pihentesd 10 percig, utána vágd csak fel.
A ropogós, sült kacsacomb is legalább ilyen fenséges, főleg kakukkfűvel megbolondítva.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció