Ropogós, rozmaringos édesburgonya: sütőben vagy grillen is megsütheted
A hihetetlenül sokoldalú édesburgonya tökéletesen beleillik szinte minden diétába. Rozmaringgal különösen finom.

rozmaringos-sult-edesburgonya
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Egyszerű fejmasszázs hajhullás ellen: javítja a vérkeringést és erősíti a hajhagymákat »

Nőiessé teszi a megjelenést és nyújtja a felsőtestet a garbó: ezek a szezon legsikkesebb darabjai »

Ettől a tornától olvadnak a kilók: 15 perces HIIT edzés, ugrálás nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az élénk színű, különleges ízű édesburgonya gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Rengeteg módon felhasználhatod, ugyanúgy elkészítheted, mint a hagyományos krumplit. Főzve, sütve, töltve is kitűnő, nyáron pedig akár grillre is dobhatod. A rozmaring különösen illik hozzá. Jól megy a grillezett húsokhoz, de önmagában is kitűnő. 

Rozmaringos édesburgonya

Hozzávalók:

  • 4 db közepes édesburgonya
  • 4 szál rozmaring
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 teáskanál vaj
  • 2 teáskanál méz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát alaposan mosd meg, nem kell meghámozni. Vágd körülbelül fél centi vastag karikákra. Ügyelj arra, hogy nagyjából egyformák legyenek. Keverd össze az olívaolajat, a sót és a borsot egy kis tálban. Rendezd az édesburgonyákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, öntsd le a fűszeres keverékkel, és szórd meg rozmaringgal.

Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg bő fél óra alatt. Közben forgasd át az édesburgonya-szeleteket. Amikor belül puhák, kívül ropogósak, vedd ki a sütőből, és csorgasd rájuk az olvasztott vaj és a méz keverékét.
Az édesburgonyát grillen is megsütheted 15-20 perc alatt, közben forgasd át többször a szeleteket. 
A hagymás, tört krumplit is elkészítheted édesburgonyából. Szinte minden húshoz kiváló. 

Ezt is szeretjük