Ropogós, rozmaringos édesburgonya: sütőben vagy grillen is megsütheted
A hihetetlenül sokoldalú édesburgonya tökéletesen beleillik szinte minden diétába. Rozmaringgal különösen finom.

rozmaringos-sult-edesburgonya
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az élénk színű, különleges ízű édesburgonya gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Rengeteg módon felhasználhatod, ugyanúgy elkészítheted, mint a hagyományos krumplit. Főzve, sütve, töltve is kitűnő, nyáron pedig akár grillre is dobhatod. A rozmaring különösen illik hozzá. Jól megy a grillezett húsokhoz, de önmagában is kitűnő. 

Rozmaringos édesburgonya

Hozzávalók:

  • 4 db közepes édesburgonya
  • 4 szál rozmaring
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 teáskanál vaj
  • 2 teáskanál méz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát alaposan mosd meg, nem kell meghámozni. Vágd körülbelül fél centi vastag karikákra. Ügyelj arra, hogy nagyjából egyformák legyenek. Keverd össze az olívaolajat, a sót és a borsot egy kis tálban. Rendezd az édesburgonyákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, öntsd le a fűszeres keverékkel, és szórd meg rozmaringgal.

Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg bő fél óra alatt. Közben forgasd át az édesburgonya-szeleteket. Amikor belül puhák, kívül ropogósak, vedd ki a sütőből, és csorgasd rájuk az olvasztott vaj és a méz keverékét.
Az édesburgonyát grillen is megsütheted 15-20 perc alatt, közben forgasd át többször a szeleteket. 
A hagymás, tört krumplit is elkészítheted édesburgonyából. Szinte minden húshoz kiváló. 

Ezt is szeretjük