Rozmaringos csirkecombok olívabogyóval sütve: szaftos és omlós lesz

A rozmaringgal ízesített, olívabogyóval együtt sütött csirkecomb könnyen összeállítható.

rozmaringos olivabogyos
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkecombhoz nagyon jól megy a rozmaring, a száraz fehérbor és a zamatos olívabogyó. Ha igazán fenségesre szeretnéd készíteni, kend meg házi fűszervajjal! A vajat elkészítés előtt néhány órával vedd ki a hűtőből, hogy puha és jól formázható legyen.

Rozmaringos csirkecombok olívabogyóval recept

Hozzávalók

  • 20 dkg fekete olívabogyó
  • 15 dkg vaj
  • 8 db csirkefelsőcomb
  • 3 szál friss rozmaring
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek átjárják a hús belsejét is. A vajat tartsd ezalatt szobahőmérsékleten. Ha már puha, keverd össze a zúzott fokhagymával, a szárított rozmaringgal és a kakukkfűvel. 

Ha a pácolási idő letelt, a combokat kend meg jól a fűszervajjal. A bőrük alá is juttass a keverékből. A maradék vajjal kenj ki egy tepsit, fektesd bele a húst, helyezd el mellettük az olívabogyókat és a friss rozmaringágakat, öntsd fel borral, és alufóliával letakarva told a sütőbe egy órára, amíg a hús vajpuhára sül. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre is megpirulhasson.
Érdemes gyakran készítened valamilyen házi fűszervajat, itt olvashatsz a különböző módszerekről.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük