Rozmaringos csirkecombok olívabogyóval sütve: szaftos és omlós lesz
A rozmaringgal ízesített, olívabogyóval együtt sütött csirkecomb könnyen összeállítható.

- A 49 éves Heidi Klum a megszokott szemsminkje nélkül egy kicsit más: a címlapon alig fedi festék az arcát »
- Ez a két csillogó árnyalat meghatározó lesz idén az Armani szerint: modern változatban a ’20-as évek nőies eleganciája »
- Feszesebbre húzza az arcbőr petyhüdt területeit, de természetes hatást kelt: ezt kell tudni a szálbehúzásos arcfiatalításról »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
A csirkecombhoz nagyon jól megy a rozmaring, a száraz fehérbor és a zamatos olívabogyó. Ha igazán fenségesre szeretnéd készíteni, kend meg házi fűszervajjal! A vajat elkészítés előtt néhány órával vedd ki a hűtőből, hogy puha és jól formázható legyen.
Rozmaringos csirkecombok olívabogyóval recept
Hozzávalók
- 20 dkg fekete olívabogyó
- 15 dkg vaj
- 8 db csirkefelsőcomb
- 3 szál friss rozmaring
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek átjárják a hús belsejét is. A vajat tartsd ezalatt szobahőmérsékleten. Ha már puha, keverd össze a zúzott fokhagymával, a szárított rozmaringgal és a kakukkfűvel.
Ha a pácolási idő letelt, a combokat kend meg jól a fűszervajjal. A bőrük alá is juttass a keverékből. A maradék vajjal kenj ki egy tepsit, fektesd bele a húst, helyezd el mellettük az olívabogyókat és a friss rozmaringágakat, öntsd fel borral, és alufóliával letakarva told a sütőbe egy órára, amíg a hús vajpuhára sül. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre is megpirulhasson.
Érdemes gyakran készítened valamilyen házi fűszervajat, itt olvashatsz a különböző módszerekről.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept