Rozmaringos csirkecombok olívabogyóval sütve: szaftos és omlós lesz
A rozmaringgal ízesített, olívabogyóval együtt sütött csirkecomb könnyen összeállítható.
A csirkecombhoz nagyon jól megy a rozmaring, a száraz fehérbor és a zamatos olívabogyó. Ha igazán fenségesre szeretnéd készíteni, kend meg házi fűszervajjal! A vajat elkészítés előtt néhány órával vedd ki a hűtőből, hogy puha és jól formázható legyen.
Rozmaringos csirkecombok olívabogyóval recept
Hozzávalók
- 20 dkg fekete olívabogyó
- 15 dkg vaj
- 8 db csirkefelsőcomb
- 3 szál friss rozmaring
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek átjárják a hús belsejét is. A vajat tartsd ezalatt szobahőmérsékleten. Ha már puha, keverd össze a zúzott fokhagymával, a szárított rozmaringgal és a kakukkfűvel.
Ha a pácolási idő letelt, a combokat kend meg jól a fűszervajjal. A bőrük alá is juttass a keverékből. A maradék vajjal kenj ki egy tepsit, fektesd bele a húst, helyezd el mellettük az olívabogyókat és a friss rozmaringágakat, öntsd fel borral, és alufóliával letakarva told a sütőbe egy órára, amíg a hús vajpuhára sül. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre is megpirulhasson.
Érdemes gyakran készítened valamilyen házi fűszervajat, itt olvashatsz a különböző módszerekről.
- fűszervaj
- rozmaring
- csirkecomb
- fehérbor
- olívabogyó
- húsételek
- rozmaringos csirkecomb
- rozmaringos olívabogyós csirkecomb
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció