Rozmaringos csirkecombok olívabogyóval sütve: szaftos és omlós lesz

A rozmaringgal ízesített, olívabogyóval együtt sütött csirkecomb könnyen összeállítható.

Rozmaringos csirkecombok olívabogyóval recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkecombhoz nagyon jól megy a rozmaring, a száraz fehérbor és a zamatos olívabogyó. Ha igazán fenségesre szeretnéd készíteni, kend meg házi fűszervajjal! A vajat elkészítés előtt néhány órával vedd ki a hűtőből, hogy puha és jól formázható legyen.

Rozmaringos csirkecombok olívabogyóval recept

Hozzávalók

  • 20 dkg fekete olívabogyó
  • 15 dkg vaj
  • 8 db csirkefelsőcomb
  • 3 szál friss rozmaring
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek átjárják a hús belsejét is. A vajat tartsd ezalatt szobahőmérsékleten. Ha már puha, keverd össze a zúzott fokhagymával, a szárított rozmaringgal és a kakukkfűvel. 

Ha a pácolási idő letelt, a combokat kend meg jól a fűszervajjal. A bőrük alá is juttass a keverékből. A maradék vajjal kenj ki egy tepsit, fektesd bele a húst, helyezd el mellettük az olívabogyókat és a friss rozmaringágakat, öntsd fel borral, és alufóliával letakarva told a sütőbe egy órára, amíg a hús vajpuhára sül. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre is megpirulhasson.
Érdemes gyakran készítened valamilyen házi fűszervajat, itt olvashatsz a különböző módszerekről.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük