Házi, rozmaringos, citromos fűszersó: ezzel dobd fel kedvenc sültjeidet
Csupán három hozzávalóból fantasztikus házi fűszerkeveréket készíthetsz. A rozmaringos-citromos fűszersó jobb és olcsóbb, mint a bolti.
Ha attól tartasz, hogy a bolti fűszersóban sok az ízfokozó vagy a tartósítószer, készítsd el inkább otthon. Így a saját ízlésedre formálhatod. A rozmaringos-citromos változat jól illik a halakhoz, a különféle sült húsokhoz, sőt, még a a zöldségek is finomabbak lesznek tőle. Szép üvegbe töltve gasztroajándéknak is kitűnő.
Rozmaringos, citromos fűszersó
Hozzávalók
- 20 dkg tengeri só
- 2 db citrom
- 3 ág friss rozmaring
Elkészítés:
A fűszerkeverékhez lehetőleg biocitromot válassz. Alaposan mosd meg, feltétlenül dörzsöld is meg, majd reszeld le kisebb lyukú reszelőn. A rozmaringot is öblítsd le, és vágd jó apróra. Keverd össze, add hozzá a sót is, majd rakd konyhai robotgépbe, és zúzd össze egy kicsit.
Egy tálcára rakj sütőpapírt, és terítsd szét rajta a keveréket. Szárítsd két-három napig, majd töltsd üvegekbe. Még gyorsabban végzel vele, ha tepsibe rakod, és a sütőben szárítod ki. Ez körülbelül 15 perc. Akkor jó, ha a só és a citromhéj is száraz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept