Házi, rozmaringos, citromos fűszersó: ezzel dobd fel kedvenc sültjeidet
Csupán három hozzávalóból fantasztikus házi fűszerkeveréket készíthetsz. A rozmaringos-citromos fűszersó jobb és olcsóbb, mint a bolti.

Házi, rozmaringos, citromos fűszersó: ezzel dobd fel kedvenc sültjeidet
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha attól tartasz, hogy a bolti fűszersóban sok az ízfokozó vagy a tartósítószer, készítsd el inkább otthon. Így a saját ízlésedre formálhatod. A rozmaringos-citromos változat jól illik a halakhoz, a különféle sült húsokhoz, sőt, még a a zöldségek is finomabbak lesznek tőle. Szép üvegbe töltve gasztroajándéknak is kitűnő. 

Rozmaringos, citromos fűszersó

Hozzávalók:

  • 20 dkg tengeri só
  • 2 db citrom
  • 3 ág friss rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A fűszerkeverékhez lehetőleg biocitromot válassz. Alaposan mosd meg, feltétlenül dörzsöld is meg, majd reszeld le kisebb lyukú reszelőn. A rozmaringot is öblítsd le, és vágd jó apróra. Keverd össze, add hozzá a sót is, majd rakd konyhai robotgépbe, és zúzd össze egy kicsit. 

Egy tálcára rakj sütőpapírt, és terítsd szét rajta a keveréket. Szárítsd két-három napig, majd töltsd üvegekbe. Még gyorsabban végzel vele, ha tepsibe rakod, és a sütőben szárítod ki. Ez körülbelül 15 perc. Akkor jó, ha a só és a citromhéj is száraz. 

Ezt is szeretjük