Rozé kacsamell karamellizált fügével: így finom szaftos marad a hús
Az ízes, szaftos kacsamell remekül párosítható zamatos, édes fügével.

rose-kacsamell-fugevel
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kacsamell jól elkészítve fejedelmi fogás. Különösen, ha úgy sütöd meg, hogy a belseje még rózsaszín, kívül pedig ropogós. Nagy előnye, hogy nem kell órákig a sütőben puhítanod. A fűszerezést se vidd túlzásba! Kínálj hozzá karamellizált fügét, így mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját. 

Rozé kacsamell fügével

Hozzávalók:

  • 4 db kacsamell
  • 8 db füge
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kacsamellet mosd meg, itasd le róla a nedvességet, ha szükséges, a hártyákat távolítsd el. A bőrét irdald, azaz sűrűn vagdosd be. Figyelj, hogy a húsába ne vágj bele. Ízlés szerint szórd meg sóval, borssal. Egy serpenyőt forrósíts fel, és rakd bele a kacsamellet a bőrös oldalával lefelé, és nagy lángon süsd oldalanként három-három percig. Zsír nem kell alá, mert épp elég kisül belőle.

Tedd át a húst egy tepsibe a bőrös felével felfelé, szórd rá a rozmaringot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 15 percig. Ezt követően vedd ki a sütőből.

Egy serpenyőbe szórj két evőkanál cukrot, és kezdd melegíteni, majd amikor már színesedik, önts hozzá fél deci vizet. Ha szép aranybarna, rakd bele a megmosott, feldarabolt fügéket, és kevergetve süsd pár percig. 

A kacsacombra sem tudsz nemet mondani? A fehérboros, birsalmás változat minden igényt kielégít. 

Ezt is szeretjük