Rozé kacsamell karamellizált fügével: így finom szaftos marad a hús
Az ízes, szaftos kacsamell remekül párosítható zamatos, édes fügével.

rose-kacsamell-fugevel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kacsamell jól elkészítve fejedelmi fogás. Különösen, ha úgy sütöd meg, hogy a belseje még rózsaszín, kívül pedig ropogós. Nagy előnye, hogy nem kell órákig a sütőben puhítanod. A fűszerezést se vidd túlzásba! Kínálj hozzá karamellizált fügét, így mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját. 

Rozé kacsamell fügével

Hozzávalók:

  • 4 db kacsamell
  • 8 db füge
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kacsamellet mosd meg, itasd le róla a nedvességet, ha szükséges, a hártyákat távolítsd el. A bőrét irdald, azaz sűrűn vagdosd be. Figyelj, hogy a húsába ne vágj bele. Ízlés szerint szórd meg sóval, borssal. Egy serpenyőt forrósíts fel, és rakd bele a kacsamellet a bőrös oldalával lefelé, és nagy lángon süsd oldalanként három-három percig. Zsír nem kell alá, mert épp elég kisül belőle.

Tedd át a húst egy tepsibe a bőrös felével felfelé, szórd rá a rozmaringot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 15 percig. Ezt követően vedd ki a sütőből.

Egy serpenyőbe szórj két evőkanál cukrot, és kezdd melegíteni, majd amikor már színesedik, önts hozzá fél deci vizet. Ha szép aranybarna, rakd bele a megmosott, feldarabolt fügéket, és kevergetve süsd pár percig. 

A kacsacombra sem tudsz nemet mondani? A fehérboros, birsalmás változat minden igényt kielégít. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük