Rozé kacsamell karamellizált fügével: így finom szaftos marad a hús
Az ízes, szaftos kacsamell remekül párosítható zamatos, édes fügével.

- Vidám, feltűnő mintákat hoz magával a nyári körömdivat: 6 mutatós manikűr a bohémtól a letisztultig »
- Sokáig feszes és rugalmas marad az arcbőr, ha a fényvédő nem marad ki a rutinból: 3 ok, amiért megéri mindennap használni »
- Az 54 éves Julia Roberts ismét bevetette kedvenc stílustrükkjét: lenyűgözően festett Cannes-ban »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
A kacsamell jól elkészítve fejedelmi fogás. Különösen, ha úgy sütöd meg, hogy a belseje még rózsaszín, kívül pedig ropogós. Nagy előnye, hogy nem kell órákig a sütőben puhítanod. A fűszerezést se vidd túlzásba! Kínálj hozzá karamellizált fügét, így mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját.
Rozé kacsamell fügével
Hozzávalók
- 4 db kacsamell
- 8 db füge
- 2 evőkanál cukor
- 2 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A kacsamellet mosd meg, itasd le róla a nedvességet, ha szükséges, a hártyákat távolítsd el. A bőrét irdald, azaz sűrűn vagdosd be. Figyelj, hogy a húsába ne vágj bele. Ízlés szerint szórd meg sóval, borssal. Egy serpenyőt forrósíts fel, és rakd bele a kacsamellet a bőrös oldalával lefelé, és nagy lángon süsd oldalanként három-három percig. Zsír nem kell alá, mert épp elég kisül belőle.
Tedd át a húst egy tepsibe a bőrös felével felfelé, szórd rá a rozmaringot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 15 percig. Ezt követően vedd ki a sütőből.
Egy serpenyőbe szórj két evőkanál cukrot, és kezdd melegíteni, majd amikor már színesedik, önts hozzá fél deci vizet. Ha szép aranybarna, rakd bele a megmosott, feldarabolt fügéket, és kevergetve süsd pár percig.
A kacsacombra sem tudsz nemet mondani? A fehérboros, birsalmás változat minden igényt kielégít.
Még több recept