Ropogós sült csirkecomb, csicseriborsós körettel
A sült csirkecomb önmagában elég unalmas, de pillanatok alatt különlegessé válik, ha a megfelelő körettel tálalod. Próbáld ki!
Vegyél egy sütőzacskót, tedd bele a húst, fűszerezd meg, és dobd a sütőbe. Tulajdonképpen ebben rejlik a ropogós, mégis omlós sült csirkecomb titka. A sütőzacskóban a hús puha marad, nem szárad ki.
Ha ezt még megkoronázod egy csicseriborsós körettel, tökéletes hétvégi ebédet kapsz végeredményképpen. Próbáld hát ki receptünket, és lepd meg a családot egy igazán különleges fogással!
Sült csirkecomb csicseriborsóval
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- 2 csicseriborsós konzerv
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- kevés ételízesítő
- pirospaprika
- rozmaring
- bors
Keverj össze némi ételízesítőt, pirospaprikát és rozmaringot, majd adj hozzá csipetnyi borsot is, és keverd el olajban a fűszereket. A combokat alaposan mosd meg, a vizet itasd le papírtörlővel, majd pácold be fél órára. A combokat tedd tűzálló tálba, meglocsolva egy kevés páccal, és előmelegített sütőben nagyjából 40 perc alatt süsd készre a csirkecombokat.
A csicseriborsóról öntsd le a levet. A vöröshagymát karikázd fel, majd dinszteld meg. Szórd meg borssal és pirospaprikával, és add hozzá a csicseriborsót. Pici vízzel engedd fel, és fedő alatt párold puhára.
Végül a kész csirkecombokat tálald a csicseriborsóval.
OLVASD EL EZT IS!

- fokhagyma
- méz
Fokhagymás-mézes szűzérme

- csirke
- zöldség
Ropogós sült csirke édesköménnyel

- csirke
- grill