Ropogós nyár végi pizza zöldségekkel és sok sajttal
Az otthoni pizzakészítés nem olyan nehéz, mint első pillantásra tűnik. Próbáld ki, milyen a házi változat!

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Ha így sminkelsz, fáradtnak és öregebbnek tűnik az arcod: ezeket a hibákat ne kövesd el! »

A legjobb torna fityegő bőr és zsírpárnák ellen: ezt próbáld ki, ha nehezen moccannak a kilók »

Így viseld a nőies kötött ruhát: ebben lehetsz a legcsinosabb ősszel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pizzatészta elkészítésétől sokan tartanak, pedig nem kellene. Lehet, hogy macerás, de elrontani igen nehéz.

Vendégségbe tökéletes eledel, hiszen nehéz lenne belőle egyszemélyes adagot készíteni. Használd ki, hogy nyár végén sok a friss zöldség, és pakold meg velük.

Nyár végi pizza

Hozzávalók két, körülbelül 30 centis pizzához:

  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 25 dkg liszt
  • csapott teáskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • paradicsomszósz
  • reszelt sajt
  • zöldségek

Az élesztőt morzsold szét, és szórd rá a cukrot. Fél pohár langyos vízzel addig keverd, amíg folyékony masszát nem kapsz. A lisztet szitáld egy tálba, a közepébe vájj egy mélyedést. Öntsd a mélyedésbe az élesztőt, és hints rá egy kis lisztet, takard le, és pihentesd 15 percig.

Add hozzá a sót és az olajat, majd dagaszd addig a tésztát, amíg rugalmas nem lesz, és el nem válik a kezedtől. Közben önts hozzá fél pohár vizet. A tésztát tedd egy tálba, hintsd meg liszttel, és hagyd kelni körülbelül 45 percig. Ezután ismét gyúrd át, nyújtsd ki, formázz belőle kört, és jöhetnek a feltétek. A zöldségeket aprítsd fel, kend meg a tésztát a paradicsomszósszal, szórd rá, majd spékeld meg jó sok sajttal, és előmelegített sütőben, magas lángon süsd meg.

Ezt is szeretjük