Fél óra alatt kész! Ínycsiklandó rakott tészta sajttal és darált hússal
Ha nem vagy gyakorlott a konyhában, akkor készíts rakott tésztát, ami nagyon finom és egyszerű.

- Elképesztően nőies az idei táskadivat: ezek a fazonok most a legnépszerűbbek »
- 4 olcsó sporteszköz, ami hatékonyabbá teszi az otthoni edzést: így segítik az alakformálást »
- Finom karcsúsító turmix, ami alaposan felpiszkálja a lusta anyagcserét: kipucolja a méreganyagokat, elhajtja a felesleges vizet »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
A rakott tészták mindig igazi jolly jokerek, hiszen gyorsan elkészülnek, laktatóak és nagyon finomak is.
Ha nem vagy szakavatott konyhatündér, próbáld ki egyszerű receptünket. Csak rétegezd egymásra a hozzávalókat, tedd be előmelegített sütőbe, és már fogyaszthatod is az ínycsiklandó rakott tésztát.
Mozzarellás rakott tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg orsótészta
- 40 dkg darált hús
- 4 paradicsom
- 4 tojás
- 2 csomag mozzarella
- 2 fej vöröshagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- kevés paradicsomlé
- olaj
- pirospaprika
- oregánó
- bazsalikom
- só
- bors
A vöröshagymát aprítsd fel, majd pici olajon dinszteld meg. Ízlésed szerint szórd meg pirospaprikával, és kevés paradicsomlével keverd teljesen simára. Add hozzá a darált húst, majd sózd, borsozd, és szórd meg oregánóval. Főzd addig, míg a hús teljesen megpuhul.
A paradicsomokat és a mozzarellát szeleteld fel, a tojásokat a tejföllel keverd össze. A kifőzött tésztát rétegezed egy jénai tálba, simítsd rá a húst, fedd be paradicsommal és mozzarellával, majd szórd meg a tetejét finomra vágott bazsalikommal.
A tetejére szintén rétegezz egy sor mozzarellát, majd öntsd rá a tejfölös masszát. Fedd le, és előmelegített sütőben süsd 20 percig, majd vedd le a tetejét és pirítsd meg a sajtot.
OLVASD EL EZT IS!

- olasz
- paradicsom
Makaróni házi paradicsomszósszal

- tészta
- Recept
Húsos rakott penne

- tészta
- tejszín