Ropogósra sült tepsis zöldségek gazdag fűszerezéssel: kalóriaszegény, mégis laktató

A ropogós tepsis zöldségeket számtalan variációban készítheted el.

Ropogós tepsis zöldségek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A ropogós tepsis zöldségekből fantasztikus, kalóriaszegény köret készíthető. Tehetsz bele hagymát, répát, krumplit, és úgy fűszerezheted, ahogy épp kedved tartja. Nagyon jól megy hozzá a füstölt paprika és a rozmaring, de egy kevés chilivel is érdemes megbolondítani.

Ropogós tepsis zöldségek

Hozzávalók

  • 4 közepes krumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 lila hagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 szál zellerzöld
  • 2 kávéskanál füstölt paprika
  • 1 fehérépa
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál rozmaring
  • frissen őrölt bors
  • ízlés szerint chili
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg és szeleteld fel. A répákat, a paprikát és a krumplit vágd hasábokra, a hagymát cikkekre. A paradicsomot kockázd fel. A zellerszárat hagyd egyben. A fokhagymát hasonlóképpen csak pucold meg, és egészben dobd a zöldségek mellé. Fűszerezd sóval, frissen őrölt borssal, füstölt paprikával, rozmaringgal, és ha szereted a csípőset, chilivel. Forgasd össze olívaolajjal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára, amíg minden megpuhul.

A joghurtos uborkasaláta is finom, egészséges köret a húsok mellé.

Joghurtos uborkasaláta pillanatok alatt: sültek mellé tökéletes

A joghurtos, fokhagymás uborkasaláta ízben felveszi a versenyt a tzatzikival, húsok mellől kihagyhatatlan.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük