Ropogósra sült tepsis zöldségek gazdag fűszerezéssel: kalóriaszegény, mégis laktató
A ropogós tepsis zöldségeket számtalan variációban készítheted el.
A ropogós tepsis zöldségekből fantasztikus, kalóriaszegény köret készíthető. Tehetsz bele hagymát, répát, krumplit, és úgy fűszerezheted, ahogy épp kedved tartja. Nagyon jól megy hozzá a füstölt paprika és a rozmaring, de egy kevés chilivel is érdemes megbolondítani.
Ropogós tepsis zöldségek
Hozzávalók
- 4 közepes krumpli
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 lila hagyma
- 2 sárgarépa
- 2 szál zellerzöld
- 2 kávéskanál füstölt paprika
- 1 fehérépa
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 teáskanál rozmaring
- só
- frissen őrölt bors
- ízlés szerint chili
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsd meg és szeleteld fel. A répákat, a paprikát és a krumplit vágd hasábokra, a hagymát cikkekre. A paradicsomot kockázd fel. A zellerszárat hagyd egyben. A fokhagymát hasonlóképpen csak pucold meg, és egészben dobd a zöldségek mellé. Fűszerezd sóval, frissen őrölt borssal, füstölt paprikával, rozmaringgal, és ha szereted a csípőset, chilivel. Forgasd össze olívaolajjal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára, amíg minden megpuhul.
A joghurtos uborkasaláta is finom, egészséges köret a húsok mellé.
Joghurtos uborkasaláta pillanatok alatt: sültek mellé tökéletes
A joghurtos, fokhagymás uborkasaláta ízben felveszi a versenyt a tzatzikival, húsok mellől kihagyhatatlan.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció