Szilveszteri sült malac tepsis krumplival, hogy szerencsésen kezdődjön az új év
Nincs szilveszter sült malac nélkül! Vele együtt pirult tepsis krumplival az igazi.

malacsult
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azt mondják, a malac kitúrja a szerencsédet, ezért akár nagy társasággal, akár szűk családi körben töltöd az év utolsó éjszakáját, ez a fogás nem hiányozhat az ünnepi asztalról. A jó malacsült titka, hogy előző este be kell pácolni, vigyázva, hogy a bőrös oldalát ne érje só, mert akkor nem ropogós, hanem rágós lesz.

Ropogós szilveszteri malacsült receptje

Hozzávalók:

A malacsülthöz

  • 2 malaccomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál
  • 0.5 dl víz
  • bors

A tepsis krumplihoz

  • 4 nagy krumpli
  • 2 vöröshagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 evőkanál őrölt rozmaring
  • 1 evőkanál őrölt kakukkfű
  • 1 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A malacot előző este készítsd elő: a szalonnát és a fokhagymát aprítsd fel, a malac bőrét éles késsel sűrűn vagdosd be. A felaprított fokhagymát és szalonnát tömd a résekbe, és szórd meg mindkét oldalát őrölt borssal. A vizet keverd el a sóval, kend meg vele a malac húsos felét, esetleg óvatosan, fecskendővel juttass belőle a bőre alá is. Letakarva pihentesd a hűtőben egy éjszakát.

Másnap a krumplit hámozd meg, és egyengesd el egy magas falú cserépedényben vagy római tálban. Adj hozzá karikákra vágott vöröshagymát, szórd meg sóval, borssal, kakukkfűvel és rozmaringgal, locsold meg egy kevés olajjal, és keverd össze. Tedd rá a malacot, öntsd fel fehérborral, és lefedve told 180 fokra előmelegített sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fedőt a tetejéről, és süsd a húst ropogósra körülbelül fél óra alatt, közben időnként a kisült zsírral locsolgasd.

Úgy a legfinomabb, ha párolt lila káposztát kínálsz mellé - mutatjuk, hogyan tudod elkészíteni.

Ezt is szeretjük