Ropogós bőrű, omlós Márton-napi libacomb: profi szakácstól lestük el a trükköket
Ne szakíts a hagyományokkal, egyél libacombot Márton-napon! Ezzel mindenkit elkápráztatsz.

marton-napi-libacomb
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már a gyerekek is tudják, aki Márton-napon libát nem eszik, egész évben éhezik. Ennek esélyt se adj! A comb a liba talán legfinomabb része. Akkor az igazi, ha kívül ropogós, belül pedig finom omlós. Néhány régi trükktől olyan tökéletes lesz, mint az éttermekben. Nem nagyon kell túlfűszerezni, és külön zsír sem kell alá. Jár viszont mellé dinsztelt káposzta. 

Ropogós libacomb

Hozzávalók

  • 4 db libacomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehér bor
  • 2 ág rozmaring
  • 1 db alma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd elő a libacombokat, ha maradtak rajta tokok, tollak, távolítsd el. Mosd meg, itasd le róluk papírtörlővel a nedvességet. Irdald be a comb bőrét úgy, hogy ne sérüljön a hús. Dörzsöld be jól sóval, és szórd meg kevés borssal. Tedd a hűtőbe legalább egy órára. Rakd a combokat egy nagyobb tűzálló tálba vagy tepsibe. Locsolj alájuk kevés vizet, tedd melléjük a négy darabra vágott almát. Szórd a húsra a rozmaringot és az aprított fokhagymát, majd fóliázd le.
 

Tedd 140 fokra előmelegített sütőbe, rakd bele a combokat. Süsd a libát körülbelül három és fél, négy órát. Közben locsolgasd a borral és a saját zsírjával. Ha nem pirulna meg eléggé, akkor vedd le a fóliát, és süsd magasabb fokozaton.
Ha nincs még jól bevált dinszteltkáposzta-recepted, ezzel biztosra mehetsz!

Ezt is szeretjük