Ricottával töltött csirke

Finom tavaszi fogás a zöldfűszeres göngyölt hús, ráadásul nagyon könnyű elkészíteni. A lágy ricotta pedig tökéletes a csirkehúshoz, és kompenzálja a szárazságát.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Igazi friss tavaszi fogás a ricottával és zöldfűszerekkel göngyölt vagy tekert csirke. Ha fogyókúrázol, akkor fogyaszd friss salátával, egyébként pedig rizs illik hozzá.

Hogy milyen fűszert használsz hozzá, az a saját ízléseden múlik, de a petrezselyemzölddel és a bazsalikommal nem lehet mellényúlni.

Ricottával töltött csirke

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkemell
  • 20 dkg ricotta túró
  • 10 dkg vaj
  • két csokor petrezselyem
  • só, bors

A ricottát sózd, borsozd, majd dolgozd össze a lágy vaj felével. A petrezselymet aprítsd fel egy kicsit, de nem kell nagyon összevágnod.

A csirkemellet széltében szeleteld fel, egy kicsit klopfold ki, majd sózd meg. Szórd rá a petrezselymet, majd oszlasd el rajta a ricottát, és tekerd fel a húst. Tűzd meg hústűvel a göngyölt húsokat.

Egy tűzálló tálat vajazz ki, majd tedd bele a húsokat szép sorban, a maradék vajat olvaszd meg, utána locsold rá. Előmelegített sütőben süsd meg 20-25 perc alatt.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Hogy töltsd a húst?

Ha nem tekercseled a húst, és édesanyádat sem lested a konyhában ebédkészítés közben, akkor nézd meg videónkat.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük