A legegyszerűbb reszteltmáj-recept
A vasban gazdag májból bármikor, akár hó végén is nagyszerű vacsorát készíthetsz!
Ha éppen nem kell spórolnod a vacsorán, akkor is érdemes időnként májat készítened, egy kis időre gondoskodhatsz így a szükséges vasmennyiségről is és ízélménynek sem utolsó ez a fogás.
Ha egy kicsit gazdagítani szeretnéd, tégy bele tv paprikát, ha pedig a pikánsabb ízeket is szereted, akkor egy kis erős zöldpaprika és egy féldeci száraz fehérbor is passzol hozzá.
Resztelt máj
Hozzávalók:
- 70 dkg sertésmáj
- 2 közepes fej hagyma
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- 2-3 gerezd fokhagyma
- pár szál friss petrezselyem
- frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A májakat tisztítsd meg jó alaposan, a nemkívánatos részeket vágd ki. A hagymát pucold meg, kockázd egészen apróra, majd kevés olajon dinszteld meg.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ha már szép üveges, húzd el egy pillanatra a tűzhelyről, keverd hozzá a paprikát, és májat is forgasd bele, majd mehet vissza. Hagyd, hogy a májak szépen átpiruljanak, időnként nézz rájuk, és nagyjából tízpercnyi sütés után fordítsd meg mindegyiket.
Amikor már úgy tűnik, hogy átsültek, reszeld rájuk a fokhagymát, és szórd meg az egészet petrezselyemmel, valamint egy kis borssal.
Keverd át még egyszer az egészet, és már kész is vagy. Rizzsel és krumplival is remek lesz, a sózást hagyd a tálalás idejére.
Még több remek étel sertéshúsból
Ha májat éppen mostanában készítettél, süss-főzz valami más finomságot.
OLVASD EL EZT IS!
- paprika
- fokhagyma
Így készül a tökéletes tarhonyás hús
- fokhagyma
- hagyma
Szaftos, ropogós, omlós sertéssült
- máj
- reggeli