A legegyszerűbb reszteltmáj-recept

Laktató és olcsó vacsora

A vasban gazdag májból bármikor, akár hó végén is nagyszerű vacsorát készíthetsz!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha éppen nem kell spórolnod a vacsorán, akkor is érdemes időnként májat készítened, egy kis időre gondoskodhatsz így a szükséges vasmennyiségről is és ízélménynek sem utolsó ez a fogás.

Ha egy kicsit gazdagítani szeretnéd, tégy bele tv paprikát, ha pedig a pikánsabb ízeket is szereted, akkor egy kis erős zöldpaprika és egy féldeci száraz fehérbor is passzol hozzá.

Resztelt máj

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertésmáj
  • 2 közepes fej hagyma
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • pár szál friss petrezselyem
  • frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A májakat tisztítsd meg jó alaposan, a nemkívánatos részeket vágd ki. A hagymát pucold meg, kockázd egészen apróra, majd kevés olajon dinszteld meg.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ha már szép üveges, húzd el egy pillanatra a tűzhelyről, keverd hozzá a paprikát, és májat is forgasd bele, majd mehet vissza. Hagyd, hogy a májak szépen átpiruljanak, időnként nézz rájuk, és nagyjából tízpercnyi sütés után fordítsd meg mindegyiket.

Amikor már úgy tűnik, hogy átsültek, reszeld rájuk a fokhagymát, és szórd meg az egészet petrezselyemmel, valamint egy kis borssal.

Keverd át még egyszer az egészet, és már kész is vagy. Rizzsel és krumplival is remek lesz, a sózást hagyd a tálalás idejére.

Még több remek étel sertéshúsból

Ha májat éppen mostanában készítettél, süss-főzz valami más finomságot.

A 7 legfinomabb fogás omlós sertéshúsból

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük