Répával sült, fokhagymás csirkecomb: egyszerre omlós és ropogós
A sült csirkecombnak jót tesz, ha sütőben borral locsolgatod, ráadásul a répás köret is vele együtt sül.

- Feltöltik a kitikkadt bőrt, ragyogóvá varázsolnak és hűsítenek: nyári szépségápolási kedvenceink árakkal »
- Úgy szexi, hogy nem mutat túl sokat: divatos szettek, amiket a pánt nélküli felső tesz igazán nőiessé »
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
Az egészben vásárolt csirkecombot egyben is hagyhatod, vagy akár szétvághatod az ízületnél. A fokhagymás, köményes pác jól megy hozzá, és érdemes is legalább két órán át a fűszeres keverékben hagyni. Ha borral locsolgatod, még zamatosabb lesz, és az alkohol sütés közben elpárolog.
Répával sült, fokhagymás csirkecomb
Hozzávalók
- 4 db csirkecomb
- 3 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1.5 dl száraz fehérbor
- 0.5 dl olaj
- 1 ág kakukkfű
- 1 mokkáskanál kömény
- 1 fej fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombot mosd meg, majd törölgesd szárazra, és sózd be. Keverd össze az olajat borssal, két gerezd zúzott fokhagymával, köménnyel, kakukkfűvel, és dörzsöld bele a húsba. Érdemes letakarva egy-két órára a hűtőbe tenni, hogy a fűszerek jól átjárják.
Rakd át a csirkecombokat zsiradékkal kikent tepsibe. A répát pucold meg, és vágd egyforma nagyságú darabokra, a maradék fokhagymagerezdekkel együtt rakd a tepsibe. Locsold meg a maradék páclével, és önts a combok alá kevés vizet. Told forró sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül egy órát. Közben locsolgasd a borral és saját szaftjával. Amikor a hús már puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
A citromos csirkecomb üde, zamatos, és csak bele kell dobálni a hozzávalókat a tepsibe.
Még több recept