Répával sült, fokhagymás csirkecomb: egyszerre omlós és ropogós
A sült csirkecombnak jót tesz, ha sütőben borral locsolgatod, ráadásul a répás köret is vele együtt sül.

repaval-sult-csirkecomb-recept
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Nem kímélte a robbanás a divatházat: Elie Saab lélegzetelállító ruhákkal tért vissza »

6 sminkeszköz, amivel szépen formázható a ritka, kusza szemöldök: tökéletesítik a fazont és természetes hatást adnak »

72 éves nővel reklámoznak táskát: nem a kora miatt különleges, hogy modellnek állt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészben vásárolt csirkecombot egyben is hagyhatod, vagy akár szétvághatod az ízületnél. A fokhagymás, köményes pác jól megy hozzá, és érdemes is legalább két órán át a fűszeres keverékben hagyni. Ha borral locsolgatod, még zamatosabb lesz, és az alkohol sütés közben elpárolog.  

Répával sült, fokhagymás csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1.5 dl száraz fehérbor
  • 0.5 dl olaj
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 mokkáskanál kömény
  • 1 fej fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombot mosd meg, majd törölgesd szárazra, és sózd be. Keverd össze az olajat borssal, két gerezd zúzott fokhagymával, köménnyel, kakukkfűvel, és dörzsöld bele a húsba. Érdemes letakarva egy-két órára a hűtőbe tenni, hogy a fűszerek jól átjárják. 
 

Rakd át a csirkecombokat zsiradékkal kikent tepsibe. A répát pucold meg, és vágd egyforma nagyságú darabokra, a maradék fokhagymagerezdekkel együtt rakd a tepsibe. Locsold meg a maradék páclével, és önts a combok alá kevés vizet. Told forró sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül egy órát. Közben locsolgasd a borral és saját szaftjával. Amikor a hús már puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 
A citromos csirkecomb üde, zamatos, és csak bele kell dobálni a hozzávalókat a tepsibe. 

Ezt is szeretjük