Répával sült, fokhagymás csirkecomb: egyszerre omlós és ropogós
A sült csirkecombnak jót tesz, ha sütőben borral locsolgatod, ráadásul a répás köret is vele együtt sül.

repaval-sult-csirkecomb-recept
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

Karcsúbb alak 5 perc alatt: szuper tippek, amik nőiesebbé teszik az öltözéket, és elcsalják a plusz kilókat »

Nem számít, ha teljesen ősz, a hosszú haj 50 felett is nőies: 4 biztos tipp, hogy igazán feldobja a megjelenést »

Igazán menő szettek, amikben nem ciki a tréningnadrág: az utcán is megállják a helyüket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészben vásárolt csirkecombot egyben is hagyhatod, vagy akár szétvághatod az ízületnél. A fokhagymás, köményes pác jól megy hozzá, és érdemes is legalább két órán át a fűszeres keverékben hagyni. Ha borral locsolgatod, még zamatosabb lesz, és az alkohol sütés közben elpárolog.  

Répával sült, fokhagymás csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1.5 dl száraz fehérbor
  • 0.5 dl olaj
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 mokkáskanál kömény
  • 1 fej fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombot mosd meg, majd törölgesd szárazra, és sózd be. Keverd össze az olajat borssal, két gerezd zúzott fokhagymával, köménnyel, kakukkfűvel, és dörzsöld bele a húsba. Érdemes letakarva egy-két órára a hűtőbe tenni, hogy a fűszerek jól átjárják. 
 

Rakd át a csirkecombokat zsiradékkal kikent tepsibe. A répát pucold meg, és vágd egyforma nagyságú darabokra, a maradék fokhagymagerezdekkel együtt rakd a tepsibe. Locsold meg a maradék páclével, és önts a combok alá kevés vizet. Told forró sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül egy órát. Közben locsolgasd a borral és saját szaftjával. Amikor a hús már puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 
A citromos csirkecomb üde, zamatos, és csak bele kell dobálni a hozzávalókat a tepsibe. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük