Répával sült, fokhagymás csirkecomb: egyszerre omlós és ropogós
A sült csirkecombnak jót tesz, ha sütőben borral locsolgatod, ráadásul a répás köret is vele együtt sül.
Az egészben vásárolt csirkecombot egyben is hagyhatod, vagy akár szétvághatod az ízületnél. A fokhagymás, köményes pác jól megy hozzá, és érdemes is legalább két órán át a fűszeres keverékben hagyni. Ha borral locsolgatod, még zamatosabb lesz, és az alkohol sütés közben elpárolog.
Répával sült, fokhagymás csirkecomb
Hozzávalók
- 4 db csirkecomb
- 3 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1.5 dl száraz fehérbor
- 0.5 dl olaj
- 1 ág kakukkfű
- 1 mokkáskanál kömény
- 1 fej fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombot mosd meg, majd törölgesd szárazra, és sózd be. Keverd össze az olajat borssal, két gerezd zúzott fokhagymával, köménnyel, kakukkfűvel, és dörzsöld bele a húsba. Érdemes letakarva egy-két órára a hűtőbe tenni, hogy a fűszerek jól átjárják.
Rakd át a csirkecombokat zsiradékkal kikent tepsibe. A répát pucold meg, és vágd egyforma nagyságú darabokra, a maradék fokhagymagerezdekkel együtt rakd a tepsibe. Locsold meg a maradék páclével, és önts a combok alá kevés vizet. Told forró sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül egy órát. Közben locsolgasd a borral és saját szaftjával. Amikor a hús már puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
A citromos csirkecomb üde, zamatos, és csak bele kell dobálni a hozzávalókat a tepsibe.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept