A répatorta receptje
A répatorta nagy hagyományokkal bír az óceán túlpartján, ez nagyban köszönhető annak, hogy bármilyen furán is hangzik, isteni finom.
A répa édeskés íze kiválóan működik a tésztával, valamint a torta tetejéről elmaradhatatlan mascarponés krémmel.
Mogyorót és mazsolát is tehetsz a tésztába, ha szereted, nagyon jól áll neki, valamint díszítheted igazi vagy marcipán bébirépával is, amit el is fogyaszthatsz vele.
Répatorta
Hozzávalók:
- 25 dkg répa
- 25 dkg liszt
- 25 dkg barna cukor
- 18 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg mascarpone
- 1 rúd vanília
- 1 csapott evőkanál fahéj
- 1 citrom
- 1 púpozott teáskanálnyi sütőpor
- 1 tojás
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
Amíg a vaj szobahőmérsékletűre melegszik, a répákat darabold fel minél apróbb kockákra, majd tedd őket félre. A vajat - úgy háromdekányit tegyél félre belőle - és a barna cukrot keverd simára, majd add hozzá a lisztet, a répát, a fahéjat és a sütőport. A tojást verd fel egy külön edényben, majd azt is adagold a többiekhez, és az egészet keverd addig, amíg egy homogén masszát nem kapsz.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha elérte ezt az állapotot, kapcsold be a sütőt, várd meg, míg felmelegszik 180 fokra, és az anyagot egy alkalmas tortaformába - vagy akár muffinkosárkákba - ágyazva told be úgy 50 percre, hogy szépen átsüljön. Amíg sül és illatozik vidáman, készítsd el a mascarponés mázat a tetejére. Ez nem egy bonyolult dolog, fogd a maradékokat - a mascarponét, a porcukrot és a vajat, valamint kapard bele a vaníliát -, és egy tálban dolgozd őket össze. Egy sima, kenhető masszát kell kapnod, amit, ha elkészült, és egy kicsit kihűlt a süti, a tetejére kell kenned.
Illatos és finom gyümölcsös sütemények
Ugyan a répa nem igazán mondható gyümölcsnek, de süteményként talán ebben a mezőnyben a helye, versenytársait megtalálod képgalériánkban!
OLVASD EL EZT IS!
- barack
- lekvár
Csörögefánk, ahogy a nagyi készítette
- meggy
- pite
Békebeli meggyes pite
- olasz
- kávé