A répatorta receptje

Ahogy Amerikában készül

A répatorta nagy hagyományokkal bír az óceán túlpartján, ez nagyban köszönhető annak, hogy bármilyen furán is hangzik, isteni finom.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A répa édeskés íze kiválóan működik a tésztával, valamint a torta tetejéről elmaradhatatlan mascarponés krémmel.

Mogyorót és mazsolát is tehetsz a tésztába, ha szereted, nagyon jól áll neki, valamint díszítheted igazi vagy marcipán bébirépával is, amit el is fogyaszthatsz vele.

Répatorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg répa
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg barna cukor
  • 18 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg mascarpone
  • 1 rúd vanília
  • 1 csapott evőkanál fahéj
  • 1 citrom
  • 1 púpozott teáskanálnyi sütőpor
  • 1 tojás

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

Amíg a vaj szobahőmérsékletűre melegszik, a répákat darabold fel minél apróbb kockákra, majd tedd őket félre. A vajat - úgy háromdekányit tegyél félre belőle - és a barna cukrot keverd simára, majd add hozzá a lisztet, a répát, a fahéjat és a sütőport. A tojást verd fel egy külön edényben, majd azt is adagold a többiekhez, és az egészet keverd addig, amíg egy homogén masszát nem kapsz.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ha elérte ezt az állapotot, kapcsold be a sütőt, várd meg, míg felmelegszik 180 fokra, és az anyagot egy alkalmas tortaformába - vagy akár muffinkosárkákba - ágyazva told be úgy 50 percre, hogy szépen átsüljön. Amíg sül és illatozik vidáman, készítsd el a mascarponés mázat a tetejére. Ez nem egy bonyolult dolog, fogd a maradékokat - a mascarponét, a porcukrot és a vajat, valamint kapard bele a vaníliát -, és egy tálban dolgozd őket össze. Egy sima, kenhető masszát kell kapnod, amit, ha elkészült, és egy kicsit kihűlt a süti, a tetejére kell kenned.

Illatos és finom gyümölcsös sütemények

Ugyan a répa nem igazán mondható gyümölcsnek, de süteményként talán ebben a mezőnyben a helye, versenytársait megtalálod képgalériánkban!

A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük