Gombás ravioli gazdag tejszínes szószban: bacon teszi karakteressé
A készen kapható töltött párnácskákból, vagyis a ravioliból pillanatok alatt ínycsiklandó vacsorát dobhatsz össze.
Sokféle ravioli kapható: tölthetik hússal, sajttal, paradicsommal, spenóttal vagy gombával. Bármelyik fajtát is választod, jól fog hozzá menni ez a selymes, gombás, zöldfűszeres mártás, amelynek a bacon ad karakteres ízt.
Ravioli tejszínes-gombás szószban
Hozzávalók
- 30 dkg gomba
- 10 dkg bacon
- 5 dkg reszelt parmezán
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ág rozmaring
- 1 ág kakukkfű
- 1 csomag ravioli
- só
- frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés:
A raviolit főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre.
A bacont kockázd fel, és kevés olajon pirítsd meg. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki. A gombát alaposan mosd meg és szeleteld fel. Pakold ugyanabba a serpenyőbe, amelyben a bacon pirult, óvatosan sózd és borsozd meg - vigyázz, a bacon is sós! - dobj hozzá rozmaring- és kakukkfűleveket, és néha megkevergetve párold puhára. Amikor készen van, kanalazd vissza hozzá a bacont, öntsd fel tejszínnel, szórd meg reszelt sajttal, és öt perc alatt forrald össze az egészet. Ha túlságosan besűrűsödne, a tészta főzővizével hígítsd. Öntsd a mártást a tésztára, és azonnal tálald.
Ha van egy kis időd, és szívesen alkotsz a konyhában, készítsd el házilag a raviolit!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció