Gombás ravioli gazdag tejszínes szószban: bacon teszi karakteressé

A készen kapható töltött párnácskákból, vagyis a ravioliból pillanatok alatt ínycsiklandó vacsorát dobhatsz össze.

gombas ravioli
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokféle ravioli kapható: tölthetik hússal, sajttal, paradicsommal, spenóttal vagy gombával. Bármelyik fajtát is választod, jól fog hozzá menni ez a selymes, gombás, zöldfűszeres mártás, amelynek a bacon ad karakteres ízt.

Ravioli tejszínes-gombás szószban

Hozzávalók

  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg bacon
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ág rozmaring
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 csomag ravioli
  • frissen őrölt bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A raviolit főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre.

A bacont kockázd fel, és kevés olajon pirítsd meg. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki. A gombát alaposan mosd meg és szeleteld fel. Pakold ugyanabba a serpenyőbe, amelyben a bacon pirult, óvatosan sózd és borsozd meg - vigyázz, a bacon is sós! - dobj hozzá rozmaring- és kakukkfűleveket, és néha megkevergetve párold puhára. Amikor készen van, kanalazd vissza hozzá a bacont, öntsd fel tejszínnel, szórd meg reszelt sajttal, és öt perc alatt forrald össze az egészet. Ha túlságosan besűrűsödne, a tészta főzővizével hígítsd. Öntsd a mártást a tésztára, és azonnal tálald.

Ha van egy kis időd, és szívesen alkotsz a konyhában, készítsd el házilag a raviolit!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük