Rántott sajtfalatok fűszeres panírban
A kívül roppanós, belül lágy sült sajtfalatkák nemcsak a vendégeket varázsolják el ízükkel, hanem téged is!
Akár előételnek, akár a főfogás részeként bármikor felszolgálhatod a rántott sajtfalatokat. A kis golyóbisok rendkívül finomak, ráadásul elkészítésükhöz sincs szükség óriási főzőtudományra.
Csak darabold fel a sajtokat - ízlésed szerint akár másokat is, mint amik a receptben szerepelnek -, panírozd be őket, majd rántsd ki.
Rántott sajtfalatok
Hozzávalók:
- 30 dkg trappista sajt
- 20 dkg füstölt sajt
- 5 tojásfehérje
- zsemlemorzsa
- olívaolaj
- só
A trappista és a füstölt sajtot reszeld le, és alaposan keverd össze. A tojásfehérjékből verj kemény habot, majd szórd bele a sajtot.
Ízlésed szerint sózd meg - esetleg más fűszerekkel is gazdagíthatod -, majd egy-egy kisebb darabot lecsípve formázz golyókat a sajtmasszából.
Tanulj meg panírozni!
A panírozás nem egy nagy ördöngösség, mégis különlegessé teszi a sülteket. Lesd el a technika titkait, majd csomagold bundába a húsokat vagy akár a sajtokat is!
A golyókat forgasd bele zsemlemorzsába, melyet meg is bolondíthatsz valamilyen pikáns fűszerkeverékkel, majd felhevített olajban süsd ki őket.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- egytálétel
- rakott zöldség
Könnyű, nyári rakott zöldség
- cukkini
- egytálétel
Töltött cukkini hús nélkül, sok sajttal
- rizs
- spárga