Rántott sajtfalatok fűszeres panírban

30 perc alatt kész!

A kívül roppanós, belül lágy sült sajtfalatkák nemcsak a vendégeket varázsolják el ízükkel, hanem téged is!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akár előételnek, akár a főfogás részeként bármikor felszolgálhatod a rántott sajtfalatokat. A kis golyóbisok rendkívül finomak, ráadásul elkészítésükhöz sincs szükség óriási főzőtudományra.

Csak darabold fel a sajtokat - ízlésed szerint akár másokat is, mint amik a receptben szerepelnek -, panírozd be őket, majd rántsd ki.

Rántott sajtfalatok

Hozzávalók:

  • 30 dkg trappista sajt
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 5 tojásfehérje
  • zsemlemorzsa
  • olívaolaj

A trappista és a füstölt sajtot reszeld le, és alaposan keverd össze. A tojásfehérjékből verj kemény habot, majd szórd bele a sajtot.

Ízlésed szerint sózd meg - esetleg más fűszerekkel is gazdagíthatod -, majd egy-egy kisebb darabot lecsípve formázz golyókat a sajtmasszából.

Tanulj meg panírozni!

A panírozás nem egy nagy ördöngösség, mégis különlegessé teszi a sülteket. Lesd el a technika titkait, majd csomagold bundába a húsokat vagy akár a sajtokat is!

A golyókat forgasd bele zsemlemorzsába, melyet meg is bolondíthatsz valamilyen pikáns fűszerkeverékkel, majd felhevített olajban süsd ki őket.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük