Rántott sajtfalatok fűszeres panírban
30 perc alatt kész!
A kívül roppanós, belül lágy sült sajtfalatkák nemcsak a vendégeket varázsolják el ízükkel, hanem téged is!

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

7 karácsonyi bőrápoló csomag, amiből érződik a gondoskodás – Nem ciki, ha a fa alá kerülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Akár előételnek, akár a főfogás részeként bármikor felszolgálhatod a rántott sajtfalatokat. A kis golyóbisok rendkívül finomak, ráadásul elkészítésükhöz sincs szükség óriási főzőtudományra.

Csak darabold fel a sajtokat - ízlésed szerint akár másokat is, mint amik a receptben szerepelnek -, panírozd be őket, majd rántsd ki.

Rántott sajtfalatok

Hozzávalók:

  • 30 dkg trappista sajt
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 5 tojásfehérje
  • zsemlemorzsa
  • olívaolaj

A trappista és a füstölt sajtot reszeld le, és alaposan keverd össze. A tojásfehérjékből verj kemény habot, majd szórd bele a sajtot.

Ízlésed szerint sózd meg - esetleg más fűszerekkel is gazdagíthatod -, majd egy-egy kisebb darabot lecsípve formázz golyókat a sajtmasszából.

Tanulj meg panírozni!

A panírozás nem egy nagy ördöngösség, mégis különlegessé teszi a sülteket. Lesd el a technika titkait, majd csomagold bundába a húsokat vagy akár a sajtokat is!

A golyókat forgasd bele zsemlemorzsába, melyet meg is bolondíthatsz valamilyen pikáns fűszerkeverékkel, majd felhevített olajban süsd ki őket.

Ezt is szeretjük