Különleges spárgás rizottó
Használd ki a spárgaszezont, és készítsd el ezt az egyszerű, mégis nagyon különleges ételt. Egy pohár fehérborral remek vacsora.

Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Mit viselj, ha nincs mit felvenned? 5 szett fantáziátlan napokra »

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha május, akkor spárga, használd ki, hogy a piacokon ott a ropogós zöldség. Készíthetsz belőle krémlevest, de magában is megsütheted egy kis sajttal és tejszínnel.

Ha különleges fogásra vágysz, akkor készíts rizottót. Bár folyamatos jelenlétet kíván a konyhában, nem érdemes kihagyni. A rizottót csak kifejezetten erre való rizsből készítsd.

Spárgás rizottó

Hozzávalók:

  • egy csomag zöld spárga
  • 30 dkg rizottórizs
  • 5 dkg vaj
  • fél liter zöldségleves
  • 2 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors

A spárgák végét vág le, majd mosd meg őket. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, dinszteld meg a forró vajon, majd add hozzá a nem megmosott rizst. Pirítsd meg, és öntsd fel a szobahőmérsékletű borral. Addig főzd, amíg az alkohol el nem párolog, majd önts hozzá egy kevés levest.

Folyamatosan kevergesd, és mindig önts hozzá a levesből, ha elfőtt az előző adag. Ha a rizs már majdnem megfőtt, add hozzá az ujjnyi darabokra vágott spárgát, és főzd készre.

OLVASD EL EZT IS!

Blog.hu ajánló