Különleges spárgás rizottó
Használd ki a spárgaszezont, és készítsd el ezt az egyszerű, mégis nagyon különleges ételt. Egy pohár fehérborral remek vacsora.
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
Ha május, akkor spárga, használd ki, hogy a piacokon ott a ropogós zöldség. Készíthetsz belőle krémlevest, de magában is megsütheted egy kis sajttal és tejszínnel.
Ha különleges fogásra vágysz, akkor készíts rizottót. Bár folyamatos jelenlétet kíván a konyhában, nem érdemes kihagyni. A rizottót csak kifejezetten erre való rizsből készítsd.
Spárgás rizottó
Hozzávalók:
- egy csomag zöld spárga
- 30 dkg rizottórizs
- 5 dkg vaj
- fél liter zöldségleves
- 2 dl fehérbor
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
A spárgák végét vág le, majd mosd meg őket. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, dinszteld meg a forró vajon, majd add hozzá a nem megmosott rizst. Pirítsd meg, és öntsd fel a szobahőmérsékletű borral. Addig főzd, amíg az alkohol el nem párolog, majd önts hozzá egy kevés levest.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Folyamatosan kevergesd, és mindig önts hozzá a levesből, ha elfőtt az előző adag. Ha a rizs már majdnem megfőtt, add hozzá az ujjnyi darabokra vágott spárgát, és főzd készre.