Ropogós rántott hal karácsonyra
Így lesz tökéletes a panír
A rántott hal az ünnepi menü fontos része. Ha így csinálod, biztos, hogy nem pereg le róla a panír.

Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

Ez a nőies retró frizura okozta idén a legnagyobb meglepetést: nem, ez már nem az a focistahaj »

Nem tökéletes a testük, de elfogadták önmagukat: leszámoltak a megfelelési kényszerrel »

A 10 másodperces trükk, ami hihetetlenül megkönnyíti a sminklemosást: te is ki akarod majd próbálni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szeletelve kéred a halat a piacon, úgy sok munkától megkíméled magad. Amennyiben feldobnád egy kicsit a hagyományos panírt, diót vagy szezámmagot is keverhetsz a zsemlemorzsához. A ponty helyett pangasiust, süllőt vagy harcsát is  ránthatsz. Köretnek rizibizi, sült krumpli, burgonyapüré, majonézes krumpli vagy franciasaláta is illik hozzá. 

Rántott hal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 pontypatkó
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 10 liszt
  • 2 tojás
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A pontyot mosd meg, sózd be, jobban, mint ahogy a húsokat szoktad. Ha nem szereted a hal mellékízét, kevés citromot is csöpögtethetsz rá. Tedd egy-két órára a hűtőbe, hogy jól átjárja a só íze. Ezt követően itasd le a halról a vizet papírtörővel, különben ledobja majd magáról a panírt. Szórd meg kevés borssal is.

Tedd egy edénybe a lisztet, egy másikban verd fel a tojást, a harmadikba pedig öntsd a zsemlemorzsát. Mindegyikben forgasd meg jól a halat. Hevíts bőséges olajat, majd közepes lángon süsd meg a  szeleteket körülbelül tíz perc alatt. Közben fordítsd át őket. Ha mindkét oldaluk aranybarna, vedd ki az olajból, csepegtesd le. Tálalásig a rántott halat tartsd melegen. 

Ezt is szeretjük