Ropogós rántott hal karácsonyra
Így lesz tökéletes a panír
A rántott hal az ünnepi menü fontos része. Ha így csinálod, biztos, hogy nem pereg le róla a panír.
- Illatos, frissítő testpermet házilag a kedvenc illóolajodból: egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád »
- Hamar kiverik a biztosítékot, pedig sokan viselik így ezeket a darabokat: 6 részlet a nyári öltözékben, ami megosztónak számít »
- 7 nap alatt tisztább, erősebb, ragyogóbb bőr? – A megújult szépségampullák tesztje minket is meglepett »

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Ha szeletelve kéred a halat a piacon, úgy sok munkától megkíméled magad. Amennyiben feldobnád egy kicsit a hagyományos panírt, diót vagy szezámmagot is keverhetsz a zsemlemorzsához. A ponty helyett pangasiust, süllőt vagy harcsát is ránthatsz. Köretnek rizibizi, sült krumpli, burgonyapüré, majonézes krumpli vagy franciasaláta is illik hozzá.

Rántott hal
Hozzávalók 4 személyre
- 8 pontypatkó
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 10 liszt
- 2 tojás
- só
- olaj
Elkészítés:
A pontyot mosd meg, sózd be, jobban, mint ahogy a húsokat szoktad. Ha nem szereted a hal mellékízét, kevés citromot is csöpögtethetsz rá. Tedd egy-két órára a hűtőbe, hogy jól átjárja a só íze. Ezt követően itasd le a halról a vizet papírtörővel, különben ledobja majd magáról a panírt. Szórd meg kevés borssal is.
Tedd egy edénybe a lisztet, egy másikban verd fel a tojást, a harmadikba pedig öntsd a zsemlemorzsát. Mindegyikben forgasd meg jól a halat. Hevíts bőséges olajat, majd közepes lángon süsd meg a szeleteket körülbelül tíz perc alatt. Közben fordítsd át őket. Ha mindkét oldaluk aranybarna, vedd ki az olajból, csepegtesd le. Tálalásig a rántott halat tartsd melegen.
Még több recept