Ropogós rántott hal karácsonyra
Így lesz tökéletes a panír
A rántott hal az ünnepi menü fontos része. Ha így csinálod, biztos, hogy nem pereg le róla a panír.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szeletelve kéred a halat a piacon, úgy sok munkától megkíméled magad. Amennyiben feldobnád egy kicsit a hagyományos panírt, diót vagy szezámmagot is keverhetsz a zsemlemorzsához. A ponty helyett pangasiust, süllőt vagy harcsát is  ránthatsz. Köretnek rizibizi, sült krumpli, burgonyapüré, majonézes krumpli vagy franciasaláta is illik hozzá. 

Rántott hal

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 pontypatkó
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 10 liszt
  • 2 tojás
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A pontyot mosd meg, sózd be, jobban, mint ahogy a húsokat szoktad. Ha nem szereted a hal mellékízét, kevés citromot is csöpögtethetsz rá. Tedd egy-két órára a hűtőbe, hogy jól átjárja a só íze. Ezt követően itasd le a halról a vizet papírtörővel, különben ledobja majd magáról a panírt. Szórd meg kevés borssal is.

Tedd egy edénybe a lisztet, egy másikban verd fel a tojást, a harmadikba pedig öntsd a zsemlemorzsát. Mindegyikben forgasd meg jól a halat. Hevíts bőséges olajat, majd közepes lángon süsd meg a  szeleteket körülbelül tíz perc alatt. Közben fordítsd át őket. Ha mindkét oldaluk aranybarna, vedd ki az olajból, csepegtesd le. Tálalásig a rántott halat tartsd melegen. 

Ezt is szeretjük