Rántsd ki így a camambert-t! Kívül roppanós, belül folyós és a bundában marad
Ha jól csinálod, csak akkor folyik ki a bundából, amikor felvágod.
A rántott sajtok óriási előnye, hogy nem kell aggódnod, eléggé átsülnek-e a panír alatt, elég csak megvárni, hogy a bunda elnyerje színét, és már biztosan kész is van.
Az elmaradhatatlan áfonyadzsem nem hiányozhat mellőle, ha tudsz, szerezz házi változatot, annál nincs jobb!
Rántott camembert
Hozzávalók:
- 2 nagyobb vagy 4 kisebb camembert sajt
- 2 tojás
- fél deci tej
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A panír hozzávalóit készítsd elő külön-külön tálkákba, az elsőbe kerüljön a liszt, a másodikba a tejjel habosra vert tojás, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa - a lisztből és a morzsából ne tedd a tálkába egyből az egészet, lehet, hogy nem lesz ennyire szükséged.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A sajtokat vágd negyedekbe, majd forgasd meg egyszer mindhárom összetevőben, utána pedig még egyszer a tojásban és a morzsában, majd hagyd egy kicsit szikkadni, csak egy-két percet, így biztosan jól záró panírréteget kap majd, és nem folyik ki. Egy alkalmas serpenyőben forrósíts annyi olajat, hogy félig ellepje a sajtokat, majd tedd bele őket.
Pár perc után már fordíthatod is őket, a legjobb, ha szűrőkanállal teszed ezt, nehogy felsértsd a bundát. Ha már szép színük van, szedd ki őket papírtörlőre, és már kész is vagy.
Bunda bunda hátán
A panírozott ételek mindig finomak, hogy megtörd az egyhangúságot, variáld a bundákat!