Fűszeres, rántott sütőtök: belül krémes, kívül ropogós
Ha szereted a rántott zöldségeket, ne hagyd ki a sütőtököt se! Jól illik hozzá a fűszeres bunda.

Fűszeres, rántott sütőtök: belül krémes, kívül ropogós
Ez is érdekelhet

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Erről a magyar kozmetikai márkáról beszél mindenki (x)

beauty and style

Házi arcszérum esszenciális olajokkal: késlelteti a bőröregedést, és feszesíti a kontúrokat »

Magyar tervezők Milánóban: 8 márka óriási lehetőséget kapott »

Nadrágkosztüm, nemcsak különleges alkalmakra: ilyen nőies lehetsz benne tavasszal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha valami újat szeretnél kipróbálni sütőtökből, rántsd ki! A sonkatök tökéletes választás hozzá, hisz a hosszabb részét könnyebben tudod karikázni. Melegen és hidegen is egyaránt finom, jól illik mellé a fűszeres mártogatós vagy a majonéz. Minél vékonyabbra vágod, annál hamarabb átsül, és annál ropogósabb lesz.

Rántott sütőtök

Hozzávalók:

  • 1 db sütőtök
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtököt mosd meg, majd vágd fél centi vastag karikákra, de akár hasábokra is szelheted. Légy óvatos, mert nehéz vágni. Ezt követően pucold meg, majd sózd be, és hagyd állni, amíg előkészítesz mindent a panírozáshoz. Tedd egy tálba a lisztet, és add hozzá a rozmaringot. Üsd egy másik edénybe a tojást, önts hozzá kevés tejet, verd fel villával, majd rakj hozzá zúzott fokhagymát, borsot. A zsemlemorzsát pedig szórd egy harmadik edénybe. 
 

Forgasd meg mindegyikben a tökszeleteket. Forrósíts olajat, pakold bele a bundás zöldségeket, és közepes lángon süsd meg körülbelül 10 perc alatt. Közben forgasd át óvatosan, hogy a panír egyenletesen piruljon. Amikor szép aranybarna, vedd ki az olajból, csepegtesd le papírtörlőn, és tálalásig tartsd melegen. 

Ezt is szeretjük