Fűszeres, rántott sütőtök: belül krémes, kívül ropogós
Ha szereted a rántott zöldségeket, ne hagyd ki a sütőtököt se! Jól illik hozzá a fűszeres bunda.

Fűszeres, rántott sütőtök: belül krémes, kívül ropogós
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Csodaszép fehérneműk az ünnepi kollekciókból: velük lesz tökéletes a partiruha »

Disney-hercegnőként dögösködik Lindsay Lohan: egy kicsit túltolta a szexepilt »

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha valami újat szeretnél kipróbálni sütőtökből, rántsd ki! A sonkatök tökéletes választás hozzá, hisz a hosszabb részét könnyebben tudod karikázni. Melegen és hidegen is egyaránt finom, jól illik mellé a fűszeres mártogatós vagy a majonéz. Minél vékonyabbra vágod, annál hamarabb átsül, és annál ropogósabb lesz.

Rántott sütőtök

Hozzávalók:

  • 1 db sütőtök
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtököt mosd meg, majd vágd fél centi vastag karikákra, de akár hasábokra is szelheted. Légy óvatos, mert nehéz vágni. Ezt követően pucold meg, majd sózd be, és hagyd állni, amíg előkészítesz mindent a panírozáshoz. Tedd egy tálba a lisztet, és add hozzá a rozmaringot. Üsd egy másik edénybe a tojást, önts hozzá kevés tejet, verd fel villával, majd rakj hozzá zúzott fokhagymát, borsot. A zsemlemorzsát pedig szórd egy harmadik edénybe. 
 

Forgasd meg mindegyikben a tökszeleteket. Forrósíts olajat, pakold bele a bundás zöldségeket, és közepes lángon süsd meg körülbelül 10 perc alatt. Közben forgasd át óvatosan, hogy a panír egyenletesen piruljon. Amikor szép aranybarna, vedd ki az olajból, csepegtesd le papírtörlőn, és tálalásig tartsd melegen. 

Ezt is szeretjük