Fűszeres, rántott sütőtök: belül krémes, kívül ropogós

Ha szereted a rántott zöldségeket, ne hagyd ki a sütőtököt se! Jól illik hozzá a fűszeres bunda.

Rántott sütőtök
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha valami újat szeretnél kipróbálni sütőtökből, rántsd ki! A sonkatök tökéletes választás hozzá, hisz a hosszabb részét könnyebben tudod karikázni. Melegen és hidegen is egyaránt finom, jól illik mellé a fűszeres mártogatós vagy a majonéz. Minél vékonyabbra vágod, annál hamarabb átsül, és annál ropogósabb lesz.

Rántott sütőtök

Hozzávalók

  • 1 db sütőtök
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtököt mosd meg, majd vágd fél centi vastag karikákra, de akár hasábokra is szelheted. Légy óvatos, mert nehéz vágni. Ezt követően pucold meg, majd sózd be, és hagyd állni, amíg előkészítesz mindent a panírozáshoz. Tedd egy tálba a lisztet, és add hozzá a rozmaringot. Üsd egy másik edénybe a tojást, önts hozzá kevés tejet, verd fel villával, majd rakj hozzá zúzott fokhagymát, borsot. A zsemlemorzsát pedig szórd egy harmadik edénybe. 
 

Forgasd meg mindegyikben a tökszeleteket. Forrósíts olajat, pakold bele a bundás zöldségeket, és közepes lángon süsd meg körülbelül 10 perc alatt. Közben forgasd át óvatosan, hogy a panír egyenletesen piruljon. Amikor szép aranybarna, vedd ki az olajból, csepegtesd le papírtörlőn, és tálalásig tartsd melegen. 

Ezt is szeretjük