Rántott mozzarellafalatok ropogós pankobundában: házi marinara szósszal tálalva
Készítsd el a rántott mozzarellarudakat nagy szemű pankobundában! Még finomabb, ha saját készítésű, paradicsomos házi marinara szószba mártogatod.
![Rántott mozzarella marinara szósszal](https://kep.index.hu/1/0/4022/40229/402294/40229417_3b0b2336f310001c2e27c4a1fad89e82_wm.jpg)
Ha van egy kis időd, otthon is elkészítheted az ellenállhatatlan bazsalikomos marinara szószt. Az így elkészült mártogatós remekül illik bármilyen ropogtatnivalóhoz, így a nagy szemű pankobundába burkolt mozzarellarudakhoz is. Evőeszközre nem is feltétlenül lesz szükségetek, vegyétek a kezetekbe bátran őket!
Rántott mozzarella marinara szósszal
Hozzávalók
A rántott mozzarellához
- 30 dkg mozzarellarúd
- 4 evőkanál pankomorzsa
- 2 evőkanál liszt
- 1 tojás
- olaj a sütéshez
- só
- bors
- néhány csepp citromlé
A marinara szószhoz
- 1.5 kg paradicsom
- 8 gerezd fokhagyma
- 4 ág bazsalikom
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 1 babérlevél
- só
- ízlés szerint cukor
Elkészítés:
Először a szósznak állj neki, mert az sokáig fő. A paradicsomokat egy percre dobd forrásban lévő vízbe, majd szűrd le, várd meg, amíg kihűlnek annyira, hogy kézbe tudd őket venni, és húzd le a héjukat. Közben a vöröshagymát aprítsd fel, és egy nagy lábosban egy csipet só hozzáadásával olívaolajon fonnyaszd meg. A paradicsomot szeleteld fel vagy nyomkodd össze. A már puha hagymához add hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsomot a levével együtt, a babérlevelet és a bazsalikomot. Sózd meg, és ha édesebben szereted, egy kevés cukrot is adhatsz hozzá. Forrald fel, majd azonnal tedd takarékra a lángot, és így gyöngyöztesd addig, amíg besűrűsödik.
Közben rántsd ki a sajtot. A mozzarellarudakat, ha szükséges, középen vágd el, és egyenként forgasd őket először lisztbe, utána felvert tojásba, végül a pankomorzsába. Egy serpenyőben hevíts olajat, és ha már forró, oldalanként két-három perc alatt süsd ki a panírozott mozzarellát. Ha kisült, szedd papírtörlőre, itasd fel róla a felesleges olajat, majd szórd meg sóval és borssal. Közvetlenül tálalás előtt csepegtess rájuk egy kevés citromlevet.
A mártogatósokkal érdemes kísérletezni, mert mennyei alkotások születhetnek - ez a sült paprikából készült szósz is biztos, hogy sikert fog aratni.
- paradicsom
- mozzarella
- paradicsomszósz
- mártogatós
- rántott sajt
- marinara szósz
- rántott mozzarellafalatok
- panko morzsa
- Recept
Még több recept