Rántott mozzarellafalatok ropogós pankobundában: házi marinara szósszal tálalva
Készítsd el a rántott mozzarellarudakat nagy szemű pankobundában! Még finomabb, ha saját készítésű, paradicsomos házi marinara szószba mártogatod.

- Egyedi tervezésű ruhák narancshéjból és banánrostból: itt nézheted meg az ingyenes divatkiállítást »
- A 32 éves Emma Roberts elsütötte a tavasz legnőiesebb divatirányzatát: ilyen bájos és vidám tud lenni egy színes, virágos ruha »
- Helyre teszik a problémás bőrt, pörgetik az anyagcserét: 6 tea, ami hatékonyan kiűzi a méreganyagokat »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
Ha van egy kis időd, otthon is elkészítheted az ellenállhatatlan bazsalikomos marinara szószt. Az így elkészült mártogatós remekül illik bármilyen ropogtatnivalóhoz, így a nagy szemű pankobundába burkolt mozzarellarudakhoz is. Evőeszközre nem is feltétlenül lesz szükségetek, vegyétek a kezetekbe bátran őket!
Rántott mozzarella marinara szósszal
Hozzávalók
A rántott mozzarellához
- 30 dkg mozzarellarúd
- 4 evőkanál pankomorzsa
- 2 evőkanál liszt
- 1 tojás
- olaj a sütéshez
- só
- bors
- néhány csepp citromlé
A marinara szószhoz
- 1.5 kg paradicsom
- 8 gerezd fokhagyma
- 4 ág bazsalikom
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 1 babérlevél
- só
- ízlés szerint cukor
Elkészítés:
Először a szósznak állj neki, mert az sokáig fő. A paradicsomokat egy percre dobd forrásban lévő vízbe, majd szűrd le, várd meg, amíg kihűlnek annyira, hogy kézbe tudd őket venni, és húzd le a héjukat. Közben a vöröshagymát aprítsd fel, és egy nagy lábosban egy csipet só hozzáadásával olívaolajon fonnyaszd meg. A paradicsomot szeleteld fel vagy nyomkodd össze. A már puha hagymához add hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsomot a levével együtt, a babérlevelet és a bazsalikomot. Sózd meg, és ha édesebben szereted, egy kevés cukrot is adhatsz hozzá. Forrald fel, majd azonnal tedd takarékra a lángot, és így gyöngyöztesd addig, amíg besűrűsödik.
Közben rántsd ki a sajtot. A mozzarellarudakat, ha szükséges, középen vágd el, és egyenként forgasd őket először lisztbe, utána felvert tojásba, végül a pankomorzsába. Egy serpenyőben hevíts olajat, és ha már forró, oldalanként két-három perc alatt süsd ki a panírozott mozzarellát. Ha kisült, szedd papírtörlőre, itasd fel róla a felesleges olajat, majd szórd meg sóval és borssal. Közvetlenül tálalás előtt csepegtess rájuk egy kevés citromlevet.
A mártogatósokkal érdemes kísérletezni, mert mennyei alkotások születhetnek - ez a sült paprikából készült szósz is biztos, hogy sikert fog aratni.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept