Rántott mozzarellafalatok ropogós pankobundában: házi marinara szósszal tálalva
Készítsd el a rántott mozzarellarudakat nagy szemű pankobundában! Még finomabb, ha saját készítésű, paradicsomos házi marinara szószba mártogatod.

rantott mozzarella
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha van egy kis időd, otthon is elkészítheted az ellenállhatatlan bazsalikomos marinara szószt. Az így elkészült mártogatós remekül illik bármilyen ropogtatnivalóhoz, így a nagy szemű pankobundába burkolt mozzarellarudakhoz is. Evőeszközre nem is feltétlenül lesz szükségetek, vegyétek a kezetekbe bátran őket!

Rántott mozzarella marinara szósszal

Hozzávalók:

A rántott mozzarellához

  • 30 dkg mozzarellarúd
  • 4 evőkanál pankomorzsa
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • olaj a sütéshez
  • bors
  • néhány csepp citromlé

A marinara szószhoz

  • 1.5 kg paradicsom
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 4 ág bazsalikom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • ízlés szerint cukor
Recept idők

Elkészítés:

Először a szósznak állj neki, mert az sokáig fő. A paradicsomokat egy percre dobd forrásban lévő vízbe, majd szűrd le, várd meg, amíg kihűlnek annyira, hogy kézbe tudd őket venni, és húzd le a héjukat. Közben a vöröshagymát aprítsd fel, és egy nagy lábosban egy csipet só hozzáadásával olívaolajon fonnyaszd meg. A paradicsomot szeleteld fel vagy nyomkodd össze. A már puha hagymához add hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsomot a levével együtt, a babérlevelet és a bazsalikomot. Sózd meg, és ha édesebben szereted, egy kevés cukrot is adhatsz hozzá. Forrald fel, majd azonnal tedd takarékra a lángot, és így gyöngyöztesd addig, amíg besűrűsödik.

Közben rántsd ki a sajtot. A mozzarellarudakat, ha szükséges, középen vágd el, és egyenként forgasd őket először lisztbe, utána felvert tojásba, végül a pankomorzsába. Egy serpenyőben hevíts olajat, és ha már forró, oldalanként két-három perc alatt süsd ki a panírozott mozzarellát. Ha kisült, szedd papírtörlőre, itasd fel róla a felesleges olajat, majd szórd meg sóval és borssal. Közvetlenül tálalás előtt csepegtess rájuk egy kevés citromlevet.

A mártogatósokkal érdemes kísérletezni, mert mennyei alkotások születhetnek - ez a sült paprikából készült szósz is biztos, hogy sikert fog aratni.

Ezt is szeretjük