Rántott mozzarellafalatok ropogós pankobundában: házi marinara szósszal tálalva

Készítsd el a rántott mozzarellarudakat nagy szemű pankobundában! Még finomabb, ha saját készítésű, paradicsomos házi marinara szószba mártogatod.

Rántott mozzarella marinara szósszal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha van egy kis időd, otthon is elkészítheted az ellenállhatatlan bazsalikomos marinara szószt. Az így elkészült mártogatós remekül illik bármilyen ropogtatnivalóhoz, így a nagy szemű pankobundába burkolt mozzarellarudakhoz is. Evőeszközre nem is feltétlenül lesz szükségetek, vegyétek a kezetekbe bátran őket!

Rántott mozzarella marinara szósszal

Hozzávalók

A rántott mozzarellához

  • 30 dkg mozzarellarúd
  • 4 evőkanál pankomorzsa
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • olaj a sütéshez
  • bors
  • néhány csepp citromlé

A marinara szószhoz

  • 1.5 kg paradicsom
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 4 ág bazsalikom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • ízlés szerint cukor
Recept idők

Elkészítés:

Először a szósznak állj neki, mert az sokáig fő. A paradicsomokat egy percre dobd forrásban lévő vízbe, majd szűrd le, várd meg, amíg kihűlnek annyira, hogy kézbe tudd őket venni, és húzd le a héjukat. Közben a vöröshagymát aprítsd fel, és egy nagy lábosban egy csipet só hozzáadásával olívaolajon fonnyaszd meg. A paradicsomot szeleteld fel vagy nyomkodd össze. A már puha hagymához add hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsomot a levével együtt, a babérlevelet és a bazsalikomot. Sózd meg, és ha édesebben szereted, egy kevés cukrot is adhatsz hozzá. Forrald fel, majd azonnal tedd takarékra a lángot, és így gyöngyöztesd addig, amíg besűrűsödik.

Közben rántsd ki a sajtot. A mozzarellarudakat, ha szükséges, középen vágd el, és egyenként forgasd őket először lisztbe, utána felvert tojásba, végül a pankomorzsába. Egy serpenyőben hevíts olajat, és ha már forró, oldalanként két-három perc alatt süsd ki a panírozott mozzarellát. Ha kisült, szedd papírtörlőre, itasd fel róla a felesleges olajat, majd szórd meg sóval és borssal. Közvetlenül tálalás előtt csepegtess rájuk egy kevés citromlevet.

A mártogatósokkal érdemes kísérletezni, mert mennyei alkotások születhetnek - ez a sült paprikából készült szósz is biztos, hogy sikert fog aratni.

Ezt is szeretjük