Rántott hús tejfölös pácban érlelve: a panír extrán ropogós, a hús omlós
Nem kell a rántott húsnak sem mindig egyformának lennie. Pácold be, és a panírozáson is változtass egy kicsit!

Rántott hús tejfölös pácban érlelve: a panír extrán ropogós, a hús omlós
Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

Ettől olyan feszes Naomi Campbell teste: 48 évesen ilyen keményen edz »

5 nőies frizura, aminek nem árt a tavaszi eső: egy kis víz nem tesz kárt bennük »

Jön a tavasz legvidámabb trendje: így viseld a színes harisnyát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

El sem tudod képzelni rántott hús nélkül a hétvégi ebédet? Ha unod a hagyományos változatot, dobd fel egy kicsit, mondjuk fűszeres, tejfölös páccal! Még ropogósabb lesz a panír, ha a zsemlemorzsába kevés lisztet is szórsz. Figyelj, hogy forró olajba rakd a húst, különben túl sok olajat szív magába. 

Rántott hús tejfölös pácban

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 késhegynyi bors
  • 3 dl olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd vékony, két-három milliméteres szeletekre, így jobban átsül a hús. Ha szükséges, kicsit klopfold ki. A tejfölt keverd el a tojással, a sóval, a borssal, a préselt fokhagymával, és kend be vele a húsokat. Takard le, és pácold a csirkét legalább egy-két órán át. Még jobb, ha egy egész éjszakán át a tejfölös keverékben hagyod. 
 

Sütés előtt a lisztet és a zsemlemorzsát öntsd egy tálba, majd forgasd meg benne a pácolt csirkemellet. A felesleget rázd le. Forrósíts bőséges olajat, és rakd bele a húst. Süsd meg oldalanként körülbelül három-három perc alatt. Óvatosan szedd ki, és csepegtesd le papírtörlőn a felesleges olajat. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük