Rántott hús borsos, parmezános bundában: sütőben sütve nem tocsog az olajban
A rántott hús is lehet különleges: a parmezános bunda a csirkéhez és a karajhoz is illik.

Ha hétvégén ismét rántott hús lesz a főfogás, dobd fel egy kicsit a klasszikus ételt! Keverj a liszthez borsot, a zsemlemorzsához pedig parmezánt és bármilyen zöldfűszert. Egészségesebb a rántott étel, ha sütőben sütöd meg, hisz nem szívja magát tele olajjal. Így is kívül ropogós, belül omlós lesz.
Rántott hús borsos, parmezános bundában
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemell vagy karaj
- 4 evőkanál liszt
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál parmezán reszelt
- 2 db tojás
- 1 teáskanál zöldfűszer
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A húst öblítsd le, szeleteld fel. Ha szükséges, kicsit klopfold ki, és sózd be ízlés szerint. A lisztet szórd egy tányérba, és keverj hozzá borsot. A tojást verd fel egy másik edényben. A harmadik tányérba pedig a zsemlemorzsa, a zöldfűszer és a reszelt parmezán kerül.
Forgasd meg mindegyikben a hússzeleteket, majd a felesleges panírt rázd le. Rendezd a csirkemelleket sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg olívaolajjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Közben forgasd át a szeleteket, hogy egyformán piruljanak.
A hagymát is ránthatod, sörtésztás bundában igazán finom, ropogós lesz.
Képek: Getty Images.
- húsételek
- csirkemell
- rántott hús
- rántott étel
- rántott hús sajtos panírban
- rántott csirke sütőben
- parmezán
- Recept

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció