Rántott hús borsos, parmezános bundában: sütőben sütve nem tocsog az olajban

A rántott hús is lehet különleges: a parmezános bunda a csirkéhez és a karajhoz is illik.

Rántott hús parmezános bundában

Ha hétvégén ismét rántott hús lesz a főfogás, dobd fel egy kicsit a klasszikus ételt! Keverj a liszthez borsot, a zsemlemorzsához pedig parmezánt és bármilyen zöldfűszert. Egészségesebb a rántott étel, ha sütőben sütöd meg, hisz nem szívja magát tele olajjal. Így is kívül ropogós, belül omlós lesz. 

Rántott hús borsos, parmezános bundában

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemell vagy karaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál parmezán reszelt
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál zöldfűszer
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst öblítsd le, szeleteld fel. Ha szükséges, kicsit klopfold ki, és sózd be ízlés szerint. A lisztet szórd egy tányérba, és keverj hozzá borsot. A tojást verd fel egy másik edényben. A harmadik tányérba pedig a zsemlemorzsa, a zöldfűszer és a reszelt parmezán kerül.

Forgasd meg mindegyikben a hússzeleteket, majd a felesleges panírt rázd le. Rendezd a csirkemelleket sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg olívaolajjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Közben forgasd át a szeleteket, hogy egyformán piruljanak. 
A hagymát is ránthatod, sörtésztás bundában igazán finom, ropogós lesz. 
 

Képek: Getty Images.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük