Ropogós rántott hagymakarikák: így a legkönnyebb bepanírozni
Főfogásként vagy köretnek is nagyon finomak a ropogós rántott hagymakarikák.
Előfordult már veled, hogy megpróbáltál rántott hagymakarikát készíteni, de a panír nem maradt meg a szeleteken? Egy egyszerű módszerrel elérheted, hogy a liszt a hagymára tapadjon, így ropogós és ellenállhatatlan falatoznivalót készíthetsz, amely önmagában vagy köretként is megállja a helyét.
Rántott hagymakarikák
Hozzávalók 3 személyre
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 dl víz
- só
- 1.5 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hagymákat vágd másfél centi vastag szeletekre, és szedd őket karikákra. Vegyél elő négy tálat: az elsőbe önts vizet, a másodikba lisztet, a harmadikban verd fel a tojásokat egy kevés sóval, a negyedikbe pedig zsemlemorzsa kerül. A hagymakarikákat először mártsd vízbe, hogy a bunda könnyen rájuk tapadjon, majd forgasd először lisztbe, aztán tojásba, végül zsemlemorzsába. Forró olajban közepes lángon süsd őket öt perc alatt aranyszínűre, majd szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárogasd meg őket.
A karfiol is nagyon finom bundázva, főleg, ha a panírt előtte izgalmas fűszerekkel dobod fel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció