Ropogós rántott hagymakarikák: így a legkönnyebb bepanírozni
Főfogásként vagy köretnek is nagyon finomak a ropogós rántott hagymakarikák.

rantott hagymakarikak
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Előfordult már veled, hogy megpróbáltál rántott hagymakarikát készíteni, de a panír nem maradt meg a szeleteken? Egy egyszerű módszerrel elérheted, hogy a liszt a hagymára tapadjon, így ropogós és ellenállhatatlan falatoznivalót készíthetsz, amely önmagában vagy köretként is megállja a helyét.

Rántott hagymakarikák

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 dl víz
  • 1.5 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat vágd másfél centi vastag szeletekre, és szedd őket karikákra. Vegyél elő négy tálat: az elsőbe önts vizet, a másodikba lisztet, a harmadikban verd fel a tojásokat egy kevés sóval, a negyedikbe pedig zsemlemorzsa kerül. A hagymakarikákat először mártsd vízbe, hogy a bunda könnyen rájuk tapadjon, majd forgasd először lisztbe, aztán tojásba, végül zsemlemorzsába. Forró olajban közepes lángon süsd őket öt perc alatt aranyszínűre, majd szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárogasd meg őket.
 

A karfiol is nagyon finom bundázva, főleg, ha a panírt előtte izgalmas fűszerekkel dobod fel.

Ezt is szeretjük