Palacsintatésztában sült, ropogós rántott gomba: ettől a hozzávalótól lesz tökéletes a bunda
Különleges rántott gombát készíthetsz, ha hagyományos panír helyett palacsintatésztában sütöd ropogósra.
A palacsintatésztában sült rántott gomba tökéletes húsmentes ebéd vagy vacsora. A hagyományos rántott gombától eltérően most olyan masszában mártóznak meg a darabok, amelybe sör is kerül: így lesz igazán ropogós. Hasonló a népszerű angol fish and chips bundája is: ha az ízlett, ezt a változatot is szeretni fogod.
Rántott gomba palacsintatésztában
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg gomba
- 20 dkg liszt
- 1.5 dl sör
- 1 tojás
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- só
- bors
- 1 l olaj a sütéshez
Elkészítés:
A gombákat alaposan mosd meg. Egy serpenyőben kezdd el felforrósítani az olajat. Egy nagyobb tálban keverd össze a liszt felét a sörrel, a tojással, a fokhagymaporral, a sóval és a borssal. A gombát forgasd meg a liszt másik felében, majd mártsd meg őket a sörtésztában. Ügyelj rá, hogy a massza jól bevonja őket.
Egyszerűbb kezelni őket, ha a szárukat bundázás előtt kivágod, de nem kötelező. A sörtésztával bevont darabokat tedd a forró olajba, és nagyjából öt perc alatt süsd őket pirosra. Több adagban süsd, hogy kényelmesen elférjenek a serpenyőben. A kisütött gombákat szedd papírtörlőre, és itasd fel róluk a felesleges zsiradékot.
Gombából isteni finom, fehérjedús pörköltet is főzhetsz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept