Sajtos bundában sült rántott csirkemell

Extra ropogós lesz

Bundázz egy kicsit másként, mint szoktál, a csirkemell sajtos panírban igazán finom és különleges.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha már megint rántott húst rendelt a család, de jólesne egy kis változatosság, a sajtos bunda remek választás. A panírt rengeteg módon variálhatod, ám ennél finomabbat nehezen találsz. A legjobb, ha a sajtok közül parmezánt használsz, de a trappista is teljesen megfelel.

Rántott csirke sajtos bundában

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg csirkemell
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg sajt
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, szeleteld fel. Ha szükséges, klopfold ki, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Szitáld egy tálba a lisztet, egy másik edényben verd fel a tojást, a harmadikba pedig rakd a zsemlemorzsát, és reszeld hozzá a sajtot. A hússzeleteket forgasd meg alaposan mindegyikben.

Egy mélyebb lábosban vagy serpenyőben forrósíts olajat, és tedd bele a bundázott csirkéket. Süsd meg a szeletek mindkét oldalát körülbelül öt-öt perc alatt. A fordításnál arra ügyelj, hogy a panír ne sérüljön. Ha szép aranybarna a bunda, szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le az olajat.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük