Sajtos bundában sült rántott csirkemell
Bundázz egy kicsit másként, mint szoktál, a csirkemell sajtos panírban igazán finom és különleges.
Ha már megint rántott húst rendelt a család, de jólesne egy kis változatosság, a sajtos bunda remek választás. A panírt rengeteg módon variálhatod, ám ennél finomabbat nehezen találsz. A legjobb, ha a sajtok közül parmezánt használsz, de a trappista is teljesen megfelel.
Rántott csirke sajtos bundában
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg csirkemell
- 10 dkg liszt
- 8 dkg sajt
- 8 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- só
- bors
Elkészítés:
A húst mosd meg, szeleteld fel. Ha szükséges, klopfold ki, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Szitáld egy tálba a lisztet, egy másik edényben verd fel a tojást, a harmadikba pedig rakd a zsemlemorzsát, és reszeld hozzá a sajtot. A hússzeleteket forgasd meg alaposan mindegyikben.
Egy mélyebb lábosban vagy serpenyőben forrósíts olajat, és tedd bele a bundázott csirkéket. Süsd meg a szeletek mindkét oldalát körülbelül öt-öt perc alatt. A fordításnál arra ügyelj, hogy a panír ne sérüljön. Ha szép aranybarna a bunda, szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le az olajat.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept