Fokhagymás rántott csirke pankomorzsában: többféle fűszer kerül a panírba
Nagyon finom lesz a panko morzsába forgatott rántott csirke, ha többféle fűszert teszel a panírba.
A pankomorzsa Japánból ered, és a lényege az, hogy a zsemlét nagyon durvára őrlik. Ez a recept azt mutatja meg, hogyan készíthetsz belőle rántott csirkeszárnyakat, de jól működik a panír csirkemellel vagy zöldségekkel is.
Rántott csirke pankomorzsában
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 dkg csirkeszárny
- 25 dkg pankomorzsa
- 15 dkg liszt
- 4 tojás
- 2 teáskanál fokhagymapor
- 2 teáskanál füstölt paprika
- 1 kávéskanál cayenne-bors
- só
- bors
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat vágd ketté, és szórd meg őket sóval. A lisztet keverd el a füstölt paprikával, a fokhagymaporral valamint a Cayenne- és a fekete borssal. Egy másik tálban verd fel a tojást, a harmadikba pedig szórd bele a morzsát.
A csirkeszárnyakat forgasd meg először a fűszeres lisztben, utána a tojásban, végül a morzsában. Ügyelj rá, hogy a panír jól belepje a darabokat. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyiben úszkálhatnak a szárnyak, és ha már elég forró, nagyjából tíz perc alatt süsd ki őket. Egyszerre ne tegyél túl sok húst az olajba, hogy le ne hűtse. A kisült darabokat szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg.
Pankomorzsát házilag is készíthetsz, ami így sokkal olcsóbban ki fog jönni, mintha boltban vennéd.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept