Fokhagymás rántott csirke pankomorzsában: többféle fűszer kerül a panírba

Nagyon finom lesz a panko morzsába forgatott rántott csirke, ha többféle fűszert teszel a panírba.

csirke panko morzsaban
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pankomorzsa Japánból ered, és a lényege az, hogy a zsemlét nagyon durvára őrlik. Ez a recept azt mutatja meg, hogyan készíthetsz belőle rántott csirkeszárnyakat, de jól működik a panír csirkemellel vagy zöldségekkel is.

Rántott csirke pankomorzsában

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.5 dkg csirkeszárny
  • 25 dkg pankomorzsa
  • 15 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 2 teáskanál füstölt paprika
  • 1 kávéskanál cayenne-bors
  • bors
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat vágd ketté, és szórd meg őket sóval. A lisztet keverd el a füstölt paprikával, a fokhagymaporral valamint a Cayenne- és a fekete borssal. Egy másik tálban verd fel a tojást, a harmadikba pedig szórd bele a morzsát.

A csirkeszárnyakat forgasd meg először a fűszeres lisztben, utána a tojásban, végül a morzsában. Ügyelj rá, hogy a panír jól belepje a darabokat. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyiben úszkálhatnak a szárnyak, és ha már elég forró, nagyjából tíz perc alatt süsd ki őket. Egyszerre ne tegyél túl sok húst az olajba, hogy le ne hűtse. A kisült darabokat szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg.

Pankomorzsát házilag is készíthetsz, ami így sokkal olcsóbban ki fog jönni, mintha boltban vennéd.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük