Pankomorzsában sült csirkefalatok: igazán ropogósra sül a bunda, a hús finom omlós lesz

A nagy darabokból álló pankomorzsába forgatott csirkemell új értelmet ad a megszokott ebédnek.

panko csirke
beauty and style
Top olvasott cikkek

A panko egy japán eredetű, nagyon durvára őrölt zsemlemorzsatípus. A nagy szemeknek köszönhetően az ebben megforgatott hús, hal vagy zöldség sütés közben kevesebb zsiradékot szív magába, a bundája pedig légies és ropogós lesz. Ma már itthon is bármelyik szupermarketben kapsz pankomorzsát: ott keresd, ahol a hagyományos zsemlemorzsát is tartják.

Pankomorzsában sült csirkefalatok receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 5 evőkanál pankomorzsa
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • bors
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd kisebb szeletekre. Sózd és borsozd őket. 

Mérd ki a bundázáshoz szükséges alapanyagokat. Egy tányérba tegyél lisztet, mellé egy mélytányérba felvert tojást, egy harmadikba pedig a morzsát. A csirkedarabokat forgasd először a lisztbe, utána a tojásba, végül a morzsába. Ne ijedj meg, a pankomorzsa nem fogja olyan egyenletesen bevonni a húst, mint a hagyományos prézli. Egy serpenyőben forrósíts bő olajat, és süsd ki benne a húsok mindkét oldalát. Ha kész, szedd papírtörlőre, ami felitatja a felesleges zsiradékot.

Néhány szikkadt kenyérszelet felhasználásával akár házilag is elkészítheted a pankomorzsát.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük