Pankomorzsában sült csirkefalatok: igazán ropogósra sül a bunda, a hús finom omlós lesz
A nagy darabokból álló pankomorzsába forgatott csirkemell új értelmet ad a megszokott ebédnek.

panko csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A panko egy japán eredetű, nagyon durvára őrölt zsemlemorzsatípus. A nagy szemeknek köszönhetően az ebben megforgatott hús, hal vagy zöldség sütés közben kevesebb zsiradékot szív magába, a bundája pedig légies és ropogós lesz. Ma már itthon is bármelyik szupermarketben kapsz pankomorzsát: ott keresd, ahol a hagyományos zsemlemorzsát is tartják.

Pankomorzsában sült csirkefalatok receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 5 evőkanál pankomorzsa
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • bors
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd kisebb szeletekre. Sózd és borsozd őket. 

Mérd ki a bundázáshoz szükséges alapanyagokat. Egy tányérba tegyél lisztet, mellé egy mélytányérba felvert tojást, egy harmadikba pedig a morzsát. A csirkedarabokat forgasd először a lisztbe, utána a tojásba, végül a morzsába. Ne ijedj meg, a pankomorzsa nem fogja olyan egyenletesen bevonni a húst, mint a hagyományos prézli. Egy serpenyőben forrósíts bő olajat, és süsd ki benne a húsok mindkét oldalát. Ha kész, szedd papírtörlőre, ami felitatja a felesleges zsiradékot.

Néhány szikkadt kenyérszelet felhasználásával akár házilag is elkészítheted a pankomorzsát.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük