Pankomorzsában sült csirkefalatok: igazán ropogósra sül a bunda, a hús finom omlós lesz
A nagy darabokból álló pankomorzsába forgatott csirkemell új értelmet ad a megszokott ebédnek.

A panko egy japán eredetű, nagyon durvára őrölt zsemlemorzsatípus. A nagy szemeknek köszönhetően az ebben megforgatott hús, hal vagy zöldség sütés közben kevesebb zsiradékot szív magába, a bundája pedig légies és ropogós lesz. Ma már itthon is bármelyik szupermarketben kapsz pankomorzsát: ott keresd, ahol a hagyományos zsemlemorzsát is tartják.
Pankomorzsában sült csirkefalatok receptje
Hozzávalók
- 50 dkg filézett csirkemell
- 5 evőkanál pankomorzsa
- 4 evőkanál liszt
- 2 tojás
- só
- bors
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet vágd kisebb szeletekre. Sózd és borsozd őket.
Mérd ki a bundázáshoz szükséges alapanyagokat. Egy tányérba tegyél lisztet, mellé egy mélytányérba felvert tojást, egy harmadikba pedig a morzsát. A csirkedarabokat forgasd először a lisztbe, utána a tojásba, végül a morzsába. Ne ijedj meg, a pankomorzsa nem fogja olyan egyenletesen bevonni a húst, mint a hagyományos prézli. Egy serpenyőben forrósíts bő olajat, és süsd ki benne a húsok mindkét oldalát. Ha kész, szedd papírtörlőre, ami felitatja a felesleges zsiradékot.
Néhány szikkadt kenyérszelet felhasználásával akár házilag is elkészítheted a pankomorzsát.