A 7 legfinomabb rakott étel nyárra, ami 40 perc alatt elkészül

Képek és receptek

A különböző rétegekből álló rakott ételeket változatosan készítheted.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyár a zöldségimádók időszaka, ilyenkor gyakorlatilag az összes, finomabbnál finomabb zöld alapanyag frissen hozzáférhető, olcsón beszerezhető és minden piacon megtalálható. Az ínycsiklandó zöldségeket pedig a legjobb sok sajt, tejföl, esetenként darált hús és egyéb hozzávalók társaságában megsütni. A zöldséges megoldásokon kívül süthetsz tésztát és - hogy az édesszájúak se maradjanak ki - palacsintát is rakott változatban.

Rakott krumpli 

Messze a legismertebb és leginkább közkedvelt rakottas fogás a rakott krumpli, amit már biztosan mindenki evett, és nem is tud rá nemet mondani. A friss paradicsommal, krumplival, tejföllel, főtt tojással és jobb minőségű kolbásszal készülő egytálétel egyszerű és nagyszerű fogás, amit bármikor összedobhatsz, télen-nyáron.

Húsos rakott tészta

A tésztaételeket mindenki imádja, hiszen finomak, egyszerűek és tényleg végtelen változatosan készíthetőek. Készítsd el a fűszeres, húsos ragut, főzd félkeményre a tésztát, keverd össze őket, szórd meg friss koktélparadicsommal és jó sok sajttal, majd a sütőben pirítsd össze az egészet!

Rakott brokkoli

A ress zöldségből csodás rakottast készíthetsz, hogy hússal, vagy anélkül, az már csak rajtad múlik, a lényeg, hogy jó sok tejföllel és temérdek sajttal készítsd, hiszen a rakott brokkoli akkor igazán finom, ha roskadozik a sajtos-tejfölös feltét alatt.

Rakott cukkini

Ha nyár, akkor cukkini! A tök és az uborka törvénytelen gyermekéből készül az egyik legfinomabb rakottas, amit valaha készíthettél, némi fűszeres darált hússal és persze az elengedhetetlen tejfölös-sajtos keverékkel a tetején. Egyszerűen nincs párja, próbáld ki minél előbb!

Csőben sült karfiol

Ugyan karfiolt gyakorlatilag egész évben leemelhetsz az áruházak polcairól, de nyáron a fóliázatlan, friss és üde változat vár a piacok standjain, aminek az íze összehasonlíthatatlanul jobb, mint az ipari zöldségé. Ha sikerült beszerezned egy szép nagy fejet, nincs más dolgot, mint kicsit megfőzni, majd fűszerek és a feltét társaságában a sütőbe dugni, és már kész is a csőben sült karfiol.

Lasagne

Az olaszok kedvenc rakott tésztája lehet, hogy nem ugrik be elsőre, ha ilyen jellegű fogásokról van szó, pedig ez is abszolút befér a kategóriába, sőt. Ha a bolognai változatot már unod, egy percig se csüggedj, hiszen például tejszínes-spenótos megoldásként is igazán finom, és akkor még nem említettük a gombás-tejfölös verziót, ami szintén kihagyhatatlan élmény. Egy közös mindegyikben van: a temérdek reszelt sajt a tetején, ami akkor a legjobb, ha többféléből készíted.

Rakott palacsinta

A laktató ebéd után már nem is kell más, csak egy ínycsiklandó desszert, ami stílszerűen palacsinta kell, hogy legyen, mégpedig a rakott változat. Töltsd meg bármivel, amivel csak szeretnéd, rétegeld őket egymásra, majd mehetnek a sütőbe, ha pedig kész vannak, egy jó kis vaníliasodóval ne felejtsd el őket nyakon önteni!

Ételek a szünidőre

Van, ami csak frissen jó, de szerencsére temérdek étel van, ami melegítve is finom, így a vakációzó ifjúság otthon is jóllakhat, ha úgy gondolja. Ilyen fogásokat gyűjtöttünk össze most neked!

7 étel, ami másnap még finomabb

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük