Rakott karfiol tejföllel és prézlivel
A rakott karfiol remek étel, egészséges, finom, laktató, és gyorsan elkészülsz vele.
A karfiolt egész évben megvásárolhatod bármelyik piacon. Telis-tele van C-vitaminnal, úgyhogy az influenzajárvány közeledtével érdemes minél többet fogyasztanod belőle, főve, sütve és nyersen is.
Ha nincs otthon zsemlemorzsa, de akad egy szárazabb zsemle vagy kenyér, akkor reszeld le azt, úgy még talán finomabb is!
Rakott karfiol
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- 10 dkg vaj
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 3 dl tejföl
- 1 tojás
- 2 evőkanálnyi olaj
- só, bors
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A karfiolt szedd rózsákra, mosd át alaposan, majd enyhén sós vízben főzd félpuhára. A tejfölt és a tojást keverd össze, sózd meg kedved szerint, majd tedd félre. A zsemlemorzsát pirítsd meg egy serpenyőben. Amíg pirul, végy elő egy tűzálló tálat, és vajazd ki. Ha szép barnára pirult a morzsa, szórd a felét a tálba.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Erre szórd a karfiolrózsákat, azokra darabold a vajat, majd a tetejükre a tejfölt, és végül annak a tetejére a többi morzsát. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és süsd meg az egészet, ha a tejföl már megpirult, biztos lehetsz benne, hogy elkészült.
Rakottas ételek mindenkorra
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- tészta
Rokfortos rakott tészta
- tészta
- túró
Kapros-túrós tészta kolbásszal
- brokkoli
- saláták, zöldséges ételek