Rakott csokis palacsinta
A rakott csokis palacsinta méltó megkoronázása egy hétvégi családi ebédnek.
A palacsintát soha nem lehet megunni, különösen, ha néha variálsz rajta egy kicsit. A rakott csokis palacsinta olyan, mint egy torta. Díszítheted tejszínnel, gyümölccsel vagy éppen fagyival.
Csokis rakott palacsinta
Hozzávalók
- 1.5 bögre tej
- 1 bögre liszt
- 0.5 bögre szódavíz
- 2 tojás
- 1 csapott evőkanál kristálycukor
- 1 csipet só
- 2 evőkanál étolaj
- 15 dkg főzőcsokoládé
- 3 tojás
- 7 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Először készítsd el a palacsintát a hagyományos módon. Keverd össze a hozzávalókat robotgéppel. A massza ne legyen se túl híg, se túl sűrű. Majd a tésztát hagyd pihenni 20-30 percig. Utána kevés forró olajon süsd ki a palacsintákat. Tégy az edénybe egy merőkanálnyi tésztát, oszlasd el gyorsan, egyenletesen. Süsd át az egyik oldalát, majd egy késsel vagy palacsintakiszedővel nyúlj alá, és fordítsd át. Ha mindkét oldala megsül, csúsztasd tányérra.
A krémhez vízfürdő felett olvaszd fel a csokoládét. A tojásfehérjét verd kemény habbá a kristály- és a vaníliás cukorral. A habba forgasd bele a tojássárgákat és a megolvasztott csokoládét. Egy nagy tányérra vagy tálcára rakj le egy palacsintát, kend meg a csokis krémmel, majd rétegezd tovább, amíg tart a palacsinta. A tetejét díszítsd kedved szerint. Ha maradt még krém, azt is ráöntheted. Nem árt, ha tálalás előtt tudod egy kicsit a hűtőben pihentetni. Majd úgy vágd, mint a tortát.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció