Kiadós rakott karaj zöldségekkel és sajttal: paprika, paradicsom és szalonna is sül vele
A sajttal, zöldségekkel és szalonnával rakott karaj igazán laktató, kiadós hétvégi fogás.

rakott karaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rakott karaj zöldségekkel és baconnel rakva erőteljes ízű és nagyon kiadós. Ideális választás egy hétvégi ebéd főfogásaként. A tetejére olvadt sajt teszi igazán ellenállhatatlanná. Még jobb, ha egy kevés füstölt sajtot is adsz hozzá.

Rakott karaj

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg reszelt sajt
  • 4 szelet karaj
  • 4 szelet bacon
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 lila hagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki, szórd meg sóval, borssal és pirospaprikával, locsold meg egy kevés olajjal, és tedd a hűtőbe legalább egy órára. Közben a paradicsomot, a paprikát és a lila hagymát pucold meg és szeleteld fel. A sajtot reszeld le. A baconszeleteket vágd félbe, és egy serpenyőben pirítsd meg őket. A visszamaradt zsíron oldalanként néhány perc alatt süss kérget a hús mindkét oldalára, majd pakold őket egymás mellé egy tepsibe. Így nem fognak értékes nedvek távozni belőle sütés közben. Fedd be a húsokat a baconnel, arra pakold a paprikát, a paradicsomot és a lila hagymát, majd az egészet szórd meg gazdagon reszelt sajttal. Takard le alufóliával, így süsd 180 fokos sütőben fél órát, majd vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további tíz-tizenöt percig.

A sertéskaraj grillezve, mézes-mustáros pácban érlelve is finom, omlós lesz.

Ezt is szeretjük