Rakott édesburgonya almával - A tejszíntől jó krémes lesz

A rakott édesburgonya almával és sajttal sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos, kolbászos változat.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakott édesburgonyában az édes és sós hozzávalók harmonikusan keverednek. A póréhagymás öntet a különleges ételt még izgalmasabbá teszi. Főfogásnak ugyanolyan remek választás, mint köretnek. Ehhez hasonló receptekkel is találkozhatsz az „Amerika szuperséfje - A kihívás” epizódjaiban szerdánként este 9 órától a Food Network csatornán.

rakott-edesburgonya-almaval

Rakott édesburgonya almával

Hozzávalók 4 személyre

  • 45 dkg édesburgonya
  • 35 dkg piros alma
  • 10 dkg parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 közepes póréhagyma
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 evőkanál kakukkfű friss
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben, közepes lángon hevíts fel egy evőkanál olajat. Add hozzá a póréhagyma fehér és világoszöld részét apróra vágva, majd két evőkanál vizet. Sózd és borsozd meg. Időnként megkeverve addig süsd, amíg a hagyma megpuhul, de még nem lesz barna. Ez körülbelül nyolc perc. Add hozzá a kakukkfüvet, majd a tejszínt, és melegítsd még körülbelül két percig, amíg az elegy be nem sűrűsödik. Ezután tedd félre.

Az egy-másfél centis körökre szeletelt édesburgonyát rakd egy kétliteres, alacsony falú sütőedénybe úgy, hogy fedjék egymást. A tetejükön egyenletesen oszd el a póréhagymás keveréket. Ezen pedig rendezd el sorban a fél centi vastagra vágott almaszeleteket. A gyümölcsréteget kend be a maradék egy evőkanál olívaolajjal, és szórd rá a parmezánt. Fedd le alufóliával, és süsd 40 percig. Ekkor vedd le róla a fóliát, és süsd tovább addig, amíg a sajt megolvad, és aranybarna lesz. Ez körülbelül 20 perc. Akkor jó, amikor már késsel könnyedén át tudod szúrni az almát és az édesburgonyát. Tálalás előtt hagyd 10 percig hűlni.

Ezt is szeretjük