Kiadós rakott káposzta édes káposztából: szaftos paradicsomszósz fogja össze
Édes káposztából, paradicsomszósszal nyakon öntve is nagyon finom rakott káposztát készíthetsz.

Az édes paradicsomos rakott káposzta a golumpki nevű lengyel recept alapján készül, de több rajta a szósz, mint ahogy ott általában készítik, és a darált hús is kevésbé kásás. A savanyú káposztás változat mellett mindenképp érdemes ezzel is megismerkedned, ha szereted a kiadós, télies fogásokat. Ha nyáron is megkívánod, néhány szép paradicsomkarikát is süthetsz a tetejére.
Rakott édes paradicsomos káposzta
Hozzávalók 8 személyre
- 50 dkg darált hús
- 2 csésze víz
- 2 doboz hámozott paradicsomkonzerv
- 1 csésze rizs
- 1 fej káposzta
- 1 hagyma
- só
- bors
- olaj
- késhegynyi chili
Elkészítés:
A káposztát csíkozd fel vagy gyaluld le. Szórd meg sóval, hagyd állni tíz percig, majd nyomkodd ki belőle a nedvességet. Ezután egy lábosban, kevés olajon negyedóra alatt párold puhára. Néha kevergesd meg.
A rizst kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben párold puhára.
Egy serpenyőben, kevés olajon párold puhára az apróra vágott hagymát. Add hozzá a darált húst, és pirítsd fehéredésig. Öntsd fel a paradicsomkonzervvel, szórd meg sóval, borssal, kevés chilivel, és forrald össze.
Egy tepsibe tedd bele a káposztát, a rizst és a paradicsomos ragut. Keverd össze, majd takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe 45 percre.
Tartalmas kelbimbósaláta roppanós almával: citromos öntet koronázza
A kelbimbó egy méltánytalanul elhanyagolt zöldség, amit most egy saláta részeként szeretnénk kicsit népszerűbbé tenni. Friss, ropogós, enyhén édeskés ízek keverednek benne, és tökéletes köretnek, de akár önálló fogásként is.
ElolvasomKép: Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- töltött káposzta
- savanyú káposzta
Töltött káposzta töltés nélkül: így készítve nem kell sokat bajlódni vele

- szezámmag
- húsételek