A legfinomabb házias rakott káposzta receptje: másnap még finomabb
Ebből a rakott káposztából készíts dupla adagot, újramelegítve ugyanis még finomabb, mint frissen.

rakott kaposzta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

“Felmelegítve csak a töltött káposzta jó” - tartja a népi bölcsesség, de a megállapítás pontatlan: bármelyik káposztás és rakottas ételre igaz, hogy két-három nap kell ahhoz, hogy az ízei teljesen összeérjenek. A savanyú káposzta remek vitaminforrás a téli időszakban, és az íze is fenséges, érdemes tehát minél többféle formában elkészíteni.

Rakott káposzta

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 30 dkg darált hús
  • 5 dl alaplé
  • 3 evőkanál rizs
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 nagy hagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 mokkáskanál cayenne-bors
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A rizst kevés olajon futtasd meg néhány perc alatt, majd öntsd fel alaplével, és főzd puhára. A hagymát aprítsd fel. A felét süsd olajon üvegesre, majd dobd rá a lecsöpögtetett savanyú káposztát. Enyhén sózd és borsozd meg, és fedő alatt, időnként megkeverve párold negyedórát. Félidőben szórd meg egy teáskanál pirospaprikával. A húsos raguhoz a hagyma másik felét szintén párold puhára. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a másik teáskanál pirospaprikát és a darált húst. Öntsd fel egy kevés vízzel, sózd, borsozd, szórj rá Cayenne-borsot, és főzd össze.

Ha már az összes hozzávaló megfőtt, rétegezd őket egymásra. Egy tepsi aljában oszd el a káposzta felét. Egyengesd el rajta a húsos ragut, azon a rizst, és fedd be a káposzta másik felével. Locsold meg gazdagon tejföllel, takard le alufóliával, és told 180 fokra előmelegített sütőbe egy órára, hogy a karakteres ízek lassan összesüljenek. Friss kenyérrel tálalva az igazi.

Ha szereted az egybesütött ételeket, ez a télies rakott sütőtök is ízleni fog.

Ezt is szeretjük